A la formació política li preocupa que el govern no estigui informant la ciutat d'una pujada imminent d'impostos en la taxa d'escombraries


Aquest matí, la portaveu i regidora de la Crida, Anna Lara, anunciava en roda de premsa que s'oposaran a qualsevol mena de pujada de la taxa de residus que signifiqui una pèrdua de les exempcions a les famílies més vulnerables.


La formació ha defensat el seu model de taxa redistributiu treballada i aprovada el 2018 en la que les famílies que més tenen, paguen més i que les que no tenen, no han de pagar.


“És un model de taxes que serveix com a referent per molts municipis i tant és així que tot i que el PSC diu que no és el seu model, no s’ha vist amb cor de canviar-ho fins ara que se’ls obligarà”. Explica Lara.


La llei de residus actual, aprovada el 7/2022, obliga els ajuntaments a cobrir la despesa de residus amb el total recaptat de la taxa, sense fer servir ingrés d’altres taxes. Això ens porta a una modificació de la tarifació, i “demanem públicament que aquesta nova manera de passar la taxa respongui a l’essència de la tarifa redistributiva que tenim ara, i així, que les famílies treballadores que menys tenen, puguin pagar menys o inclús estar exemptes de fer-ho.” Explica la portaveu.


Estem dient que la taxa de manera línia ha de pujar més del doble per cobrir la despesa, i precisament el que demanem és un model on es disminueixin les despeses i que la pujada no sigui línia, ja que aquest model referma desigualtats ja existents”.


La formació ha demanat públicament i ha comunicat que aquesta tarda ho traslladarà a govern. La petició de la Crida passa perquè es posin els esforços en disminuir els residus impropis, que són aquells que es generen per manca de reciclatge, i que les famílies que més tenen, i més consumeixen, i més despesa generen, més paguin.


La nova llei és d’aplicació a partir de l’1 de gener del 2025 i els ajuntaments tenen fins llavors per anar fent proves als seus municipis per tal de garantir el seu compliment.