L'organització, ha explicat avui, que la campanya pretén denunciar i assenyalar tots aquells bancs que segueixen desnonant famílies i que es neguen a fer lloguers socials

DSC_3966Tret de sortida a la campanya contra els bancs de la Crida per Sabadell, presentada públicament avui davant la seu del BBVA a Sabadell. Els portaveus de la Crida, Lluis Perarnau i Anna Lara, han explicat que aquesta campanya pretén denunciar i assenyalar totes aquelles entitats financeres que segueixen desnonant famílies de casa seva, ofegant la ciutadania amb deutes impagables, mantenint milers de pisos buits i negant-se a cedir-los en règim de lloguer social. En paraules d'Anna Lara “s'ha aconseguit arrencar a les institucions algunes lleis que haurien d'acabar amb la indefensió que pateixen les persones davant la banca, però sembla que són insuficients, com sempre, i la millor eina de lluita contra la banca segueix estant al carrer”. Per aquest motiu, la Crida ha decidit engegar aquesta campanya ja que “entenem que els bancs han estat injustament recompensats amb diners públics per l’Estat i ara, com a mínim, els hem de forçar a cedir els pisos buits de què disposen per a cobrir les necessitats d’habitatge existents a través del lloguer social”, ha afegit la portaveu.

La campanya, que s'inicia avui però s'allargarà els pròxims mesos, es materialitzarà en accions directes contra els bancs, difusió al carrer a través de cartells, octavetes i enganxines, xerrades i debats i “tot el que faci falta per arribar fins l'últim racó de la ciutat i sumar més pressió al carrer per acabar amb la impunitat de la banca” ha explicat Lluis Perarnau.

“També volem portar el debat a tots els barris de la ciutat sobre diferents temes vinculats a la banca i el seu efecte sobre les vides de la ciutadania: la financiarització de l’economia, la composició del deute públic en l'àmbit municipal i català, la legitimitat o no d'aquest deute, el frau de les preferents, les inversions dels bancs en armament, etc” ha fegit Perarnau. De la mateixa manera, també es donaran a conèixer les alternatives de banca ètica i cooperatives de crèdit, amb l’objectiu de promoure a les usuàries dels bancs predominants el salt cap a la banca alternativa.

“Col·lectius com la PAHC de Sabadell són el nostre referent i fan que aquesta ciutat sigui menys grisa. Tenim la obligació d'aportar el nostre granet de sorra en la lluita per l'habitatge digne i per això ens fem nostres les seves reivindicacions de dació en pagament, condonació de deute, cessió de pisos buits i lloguers socials per a les famílies que ho necessiten”, ha conclòs Lara.