[gallery link="file" ids="431,434,433,437"]

Es debatran les ponències política, organitzativa i comunicativa

La Crida vol seguir eixamplant-se sumant persones, entitats i propostes

La Crida per Sabadell és un procés obert que vol guanyar la ciutat a partir d’una proposta àmplia, radical i engrescadora per poder decidir-ho tot, amb l’objectiu de transformar el conjunt de la ciutat, reconstruint-la “de baix a dalt”. Per aconseguir-ho, és necessària la implicació de molta gent, de gent diversa, d’arreu de la ciutat, i sobretot d’aquella gent que fins ara ha estat més ignorada i maltractada, la que més ha sofert les injustícies. La Crida és una iniciativa ciutadana que compta amb el suport de la CUP, l’Entesa per Sabadell i el Moviment Popular de Sabadell, vol convidar a la ciutadania de Sabadell a participar de l’Assemblea  que es durà a terme aquest dissabte 4 d’octubre al Centre Cívic de Can Balsach a partir de les 9:30 i fins les 14h.

Després de més d’un any de feina, amb dues trobades en les que han participat ja més de 200 persones i amb la feina acumulada en diversos grups temàtics que des de l’abril treballen entorn a diferents àmbits que afecten la nostra ciutat, la Crida afronta un moment decisiu. El treball fet fins ara ha dotat el procés de construcció de la Crida d’una continuïtat i una fonamentació del tot necessària, per la il·lusió i les dinàmiques engrescadores que es produeixen quan entre totes dibuixem la ciutat des del que és avui fins on volem transformar-la. Més enllà de les dues trobades, són molts els espais de debat i treball que estan oberts a la participació de totes i que esdevenen essencials per a que aquest projecte es consolidi des d’una òptica transformadora i des de la base.

El passat mes de juny, en el marc de la darrera trobada, vam debatre, acordar i fer pública La Declaració de la Crida per Sabadell. Aquesta declaració és un emplaçament a totes aquelles persones que patim les conseqüències de la crisi econòmica i social; a totes aquelles persones precaritzades, a l'atur, empobrides, sense accés als drets més bàsics i als joves sense futur. És també una crida als moviments socials, plataformes que lluiten en defensa dels serveis públics, per un habitatge digne, al teixit associatiu, la cultura popular, al sindicalisme alternatiu i al moviment veïnal a ser els protagonistes del canvi radical que ha de venir. En definitiva és una crida a la majoria social d'aquesta ciutat a empènyer junts per guanyar i transformar Sabadell.

La trobada del proper dissabte 4 d’octubre és oberta a la participació de totes aquelles persones que han anat participant de les trobades i del procés així com a aquelles que s’hi vulguin implicar a partir d’ara. Es pot fer la inscripció a través del bloc de la Crida, amb l’únic requisit d’acceptar la Declaració de la Crida.

L’objectiu d’aquesta tercera trobada és aprovar les ponències que recullin el full de ruta de la Crida així com els seus principis polítics i organitzatius. La discussió dels tres documents (ponència política, ponència de campanya i ponència organitzativa), va començar ja durant la setmana del 15 al 19 de setembre, amb tres sessions obertes a diferents espais de la ciutat per poder reflexionar i fer millores a cadascuna de les ponències. Els documents de debat s’han fet arribar a totes les persones que han participat del procés i a les que han volgut sumar-s’hi per tal que fessin arribar esmenes fins el dia 29 de setembre. Totes les esmenes rebudes es miraran d’incorporar i es presentaran a l’assemblea aquells aspectes més significatius per facilitar el debat i aprovació el proper dissabte.

La última mitja hora (de 13:30 a 14h) es destinarà a fer un retorn obert a la ciutadania i a la premsa per explicar com ha anat l’Assemblea i les principals línies de treball aprovades. Convidem a participar d’aquest espai a totes les persones i organitzacions que es senten interessades o interpel·lades pel procés de la Crida per Sabadell.

Aquest dissabte la Crida vol fer aquest pas adreçant-se a la gent que ja està organitzada i també molt especialment a tota aquella gent que veu amb desànim bona part de les propostes polítiques però que creu que no només és possible sinó que és necessària una altra manera de fer política. La Crida vol ser un espai de trobada i discussió, una eina i un altaveu. La Crida vol trencar amb les antigues formes, amb la vella política, construint des de baix una candidatura no manipulada per les estructures dels partits, i aprofitant alhora el coneixement acumulat de la ciutat i dels qui han treballat des del municipalisme alternatiu.

Aquest dissabte la Crida fa un pas essencial, però no el definitiu. Tenir una eina forta de discurs, treball i organització ens ha de servir per seguir eixamplant la Crida, per arribar millor i més clarament a més veïnes i entitats. Un pas que no tanca sinó que ens ha de facilitar seguir sumant persones i propostes.

Crida per Sabadell

Sabadell, 29 de setembre de 2014