Avui 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Des de la Crida per Sabadell volem deixar palès el nostre compromís en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI.

En aquest mandat des de la Crida hem treballat per incloure la perspectiva LGTBI a l'Ajuntament i s'han tirat endavant accions tan significatives com l'obertura del Servei d'Atenció Integral a Persones LGTBI a Sabadell, l'elaboració del Pla d'Igualtat de Gènere i LGTBI així com l'impuls de la creació de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, entre d'altres.

Com a reptes per aquest proper mandat, des de la Crida per Sabadell apostem per seguir ampliant les hores d'atenció integral a persones que hagin patit, pateixin o estiguin en risc de patir discriminacions o violència per la seva orientació i/o identitat sexual o de gènere. De la mateixa manera que seguirem treballant per la difusió i visibilització d'aquest servei.

Un altre dels reptes en aquest àmbit és la necessitat d'implementar programes d'orientació i inserció laboral específics per a persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGTBIfòbia, ja que considerem que l'àmbit laboral és fonamental per la recuperació i l'apoderament.

Alhora, per poder fer això és indispensable que tots els serveis de l'Ajuntament i, especialment els d'atenció a persones, es formin en aquest àmbit, és en aquest sentit que desenvoluparem un pla formatiu per a tots els treballadors i treballadores de l'ajuntament que abordi la igualtat de gènere i LGTBI des d'una perspectiva intercultural i interseccional.

En un dia com avui també volem deixar palès que no col·laborarem políticament amb partits i entitats que s'afirmin en un ideari còmplice i reproductor de les violències masclistes i la LGTBIfòbia.