La Crida felicita les entitats del lleure per la seva valentia, rapidesa i responsabilitat mentre exigeix al govern municipal responsabilitat cap a l’espai públic i més vinculació amb aquests projectes que no pas l’econòmic

La Crida també exigeix a la Generalitat un esforç addicional a la gestió de les instal·lacions educatives

 

Avui arrenquen bona part dels casals d’estiu per infants de la ciutat de la mà de les entitats del lleure. Des de la Crida no podem més que agrair un cop més al sector del lleure el seu esforç i dedicació en moments com en els que ens trobem.  Entitats de lleure, tot sovint menystingudes i per molts en un segon terme de l’imaginari del sector educatiu, són a qui els toca jugar un enorme paper dins l'etapa de la represa, després de més de tres mesos de confinament en les seves diferents fases i de no assistència a l’escola per motius sanitaris o en la darrera quinzena per petits grups. Són aquestes entitats de lleure les que avui afronten el repte més important de la socialització dels nens, nenes i adolescents, i ho fan amb valentia, assumint en excés el pes de l'organització i responsabilitat, i encara amb mancances pel que fa a la col·laboració i presència de les administracions.

Celebrem que l’Ajuntament hagi incrementat els ajuts econòmics necessaris perquè les entitats puguin tirar endavant les activitats de l’estiu amb una situació tan difícil com la que ens enfrontem, però cal anar més enllà de garantir els mínims.

Hem pogut comprovar durant aquest últim mes com algunes entitats han tingut problemes per poder assolir un espai adequat que compleixi les mesures de seguretat que se’ls demana, i sabem que finalment no tots els casals es podran realitzar en les millors instal·lacions tot i ser un element clau en aquesta represa. Exigim a la Generalitat un esforç addicional en aquesta gestió d’espais públics. No té cap sentit que hi hagi escoles i instituts infrautilitzats durant l’estiu i casals en instal·lacions disseminades o canviants durant l’estiu. Alhora encoratgem al govern municipal a seguir pressionant a Generalitat perquè això no segueixi sent un procés complex per a les entitats estiu rere estiu.

No només cal resoldre reptes en l’espai de realització dels casals d’estiu, també en els seus entorns immediats i en pensar espais repartits per la ciutat per poder gaudir durant l’estiu. Tornem a instar al govern municipal a treballar en la gestió de l’espai públic, tan infrautilitzat i tan necessari avui en dia. “El Govern municipal ha de pensar en les entrades i sortides, en les ombres, en les pauses i el joc, però també en les mesures sanitàries de distanciament que moltes voreres no ens permeten mantenir, també en les escoles. Aquest repte no és només una qüestió vinculada a l’estiu, cal treballar-la ja per resoldre-la per l’inici de curs escolar”, declara la regidora Anna Lara.