La lluita feminista pren força amb la presentació de la Plataforma “Vallès Feminista”.

VagadeTotesAquest diumenge, 'Vallès Feminista' s'ha presentat a la ciutat com a plataforma que aglutina diversos col·lectius antisexistes del Vallès i que ja ha pres forma com a organització, acotant quines seran les properes fites. La campanya d'enguany girarà entorn les tasques reproductives i de cura. Justa Revolta, de Sabadell, per exemple, porta ja una llarga trajectòria formativa en aquesta qüestió. Així, la plataforma ha expressat que es suma a la Vaga de Totes, una iniciativa que neix de diferents espais feministes i a la que s'hi estan sumant dones diverses, de totes les edats i amb bagatges activistes, laborals i personals diversos.

Des de la Crida per Sabadell celebrem que el moviment feminista s'enforteixi a la comarca. Entenem que espais de trobada i d'autoorganització com aquest són la base de la transformació en l'àmbit local i ens mostren l'exemple a seguir i a potenciar en clau política, social i feminista.

Aquesta plataforma va sorgir fa poc més d'un any, per respondre de forma unitària a l'agressió que suposava la reforma de la llei de l'avortament. El 8 de febrer de 2014 prop de dues mil persones van sortir al carrer de Sabadell reclamant el dret de les dones a decidir sobre els seus cossos i les seves vides. Aquell dia la 'Plataforma Vallès per l'Avortament Lliure i Gratuït', com es va anomenar en un primer moment, va aplegar més de 30 entitats de la comarca per clamar la seva oposició davant la llei d'avortament que proposava el govern del PP. Arran d'aquella manifestació quatre activistes van ser jutjades acusades dels delictes de falta de manifestació no comunicada, deslluïment i desobediència. Però al mateix temps va suposar un pas més per la retirada de la reforma de llei de l'avortament i la dimissió del Ministre Ruiz Gallardón que finalment es van produir el 23 de setembre de 2014.

Coincidint amb l'aniversari d'aquella manifestació la plataforma ha reforçat la seva organització i s'ha presentat com a 'Vallès Feminista'. Míriam Ferràndiz, portaveu de la Crida i membre de Justa Revolta explica que 'si bé fins al moment el dret al propi cos era la nostra lluita prioritària, hem après que organitzant-nos i establint aliances, el moviment feminista esdevé més viu i combatiu que mai. Així doncs, engeguem un nou projecte que ve de lluny però pretén arribar molt més enllà’.