La formació demana l’absolució i fa una crida a participar en la concentració de suport de demà a jutjats de Sabadell a les 11h.


 


En una roda de premsa celebrada avui a la tarda al Racó del Campanar, l’alcaldable de la Crida, Nani Valero, ha denunciat el judici a l’exalcalde Maties Serracant, pels fets de l’1 d’octubre com a “persecució política”.


La portaveu ha reivindicat Sabadell com un dels molts municipis en què l’autoorganització col·lectiva va fer possible el referèndum.


L’1 d’octubre es va realitzar el referèndum perquè l’autoorganització del poble català, i en aquest cas, de Sabadell, així ho va voler i ho fa fer possible. Tot i la repressió brutal que vam patir, no ens ho van poder impedir.”


L’alcaldable ha demanat l’arxivament de la causa i ha anunciat que des de la Crida seguirem defensant el dret a decidir, la independència del poble català i ara, també al nostre company Maties.


 


El mateix Maties Serracant ha volgut explicar, a la roda de premsa, que tot i que el jutjat és ell, el judici no deixa de ser als drets col·lectius. 


Ha recordat que, el judici de demà dimecres, torna a servir com a eina de memòria i reivindicació d’un dret fonamental, com és el dret a decidir. 


Vaig a defensar la veritat. No és tan important el què en surti, que espero que sigui una absolució, sinó ser fidel a la veritat. A cadascú el que li correspon. Jo vull posar en evidència el compromís de la Crida i  de la ciutat de Sabadell.”


L’exalcalde de la Crida defensa que el referèndum “va ser una resposta política a la voluntat majoritària dins de Catalunya i del Ple Municipal a Sabadell” i que els fets no van ser delictius, sinó “l’expressió de la nostra voluntat política”.


 


El judici se celebrarà demà al matí i la formació ha convocat concentració a les 11h per mostrar el suport a l’exalcalde.