La primera jornada tindrà lloc el dissabte 24 d’octubre al Centre Cívic de la Creu de Barberà per debatre entorn a la participació i l’organització social

JORNADES genèric baixaEl proper dissabte 24 d'octubre al matí, la Crida per Sabadell donarà el tret de sortida a un cicle de jornades de caire mensual que tenen l'objectiu de potenciar la participació popular i l’organització social a Sabadell. Aquestes jornades, que s'allargaran fins a meitats del 2016, tractaran diverses temàtiques com la sobirania energètica, l'alimentària o la residencial amb la voluntat de transformar d'arrel la ciutat i establir les bases de polítiques clarament rupturistes.

En aquesta primera jornada, que es realitzarà dissabte 24 d'octubre a les 10 del matí al Centre Cívic de la Creu de Barberà, es debatrà entorn la participació i l'organització social. Per fer-ho, es comptarà amb la participació d'ajuntaments que duen anys desenvolupant propostes assembleàries com l'Ajuntament del municipi granadí de Peligros, de més de deu-mil habitants, l'Ateneu de Nou Barris o experiències d'autoorganització popular veneçolanes. També es comptarà amb la participació de Glòria Rubio, regidora de participació de l'Ajuntament de Sabadell i amb militants del Centre Social Alliberat l'Obrera, situat a l'Avinguda Barberà.

Segons Albert Grimau, membre del grup de participació de la Crida, “amb aquestes jornades pretenem debatre entorn les possibilitats de transformar Sabadell a través de la participació i el paper que pot jugar l'Ajuntament en facilitar aquests processos”. Per altra banda Anna Lara, portaveu de la Crida per Sabadell, explica que “a Sabadell hi ha 10 grups de sobiranies que duen més d’un any treballant en propostes pràctiques per apoderar les sabadellenques i transformar la nostra ciutat, des de l'àmbit de la cultura, la sanitat, l'educació, l'espai públic, la sobirania energètica, etc. La proposta de les sobiranies, és un projecte que pretén que des de l'autoorganització social s'aconsegueixi donar resposta a les necessitats dels sabadellencs i sabadellenques alhora que es puguin fer propostes d'intervenció a l'Ajuntament”. En aquest sentit, Anna Lara fa una crida “a que tota la ciutadania que vulgui treballar en aquests àmbits per fer una Sabadell millor es sumi a treballar als grups de sobiranies”.

JORNADA SOBIRANIA POPULARbaixa