La formació ha convidat a diferents sindicats i plataformes organitzades del país i de l’estat per tal de parlar de models de gestió en els serveis d’atenció a les persones.

Aquest dissabte dia 8 d’octubre, en el marc dels debats temàtics per tal de vestir el programa electoral, la Crida per Sabadell ha volgut organitzar una trobada de diferents treballadores de sectors públics que donen servei a les persones. Entre les convidades es troben treballadores de les escoles bressols, dels serveis de neteges a escoles, dels d’atenció domiciliària o de bressols escolars i d’altres serveis. Han participat  una cinquantena de persones vinculades als serveis públics.

El regidor de la Crida, Lluís Perarnau ha valorat molt positivament aquesta trobada i ha volgut remarcar que “la municipalització dels serveis públics és una realitat que ha vingut per quedar-se, i el govern de Sabadell, com estan fent d’altres, hauria de començar els tràmits per que això fos possible.”

Les participants han treballat en un manifest conjunt per tal de donar-li sortida a les reclamacions que des de diferents sectors fan, però que segons expliquen acaben sent les mateixes.

“Per tal de garantir uns serveis públics de qualitat, amb unes condicions dignes tant per usuàries com per treballadores ens cal deixar de privatitzar els serveis en forma d’externalització i tenir un control real del servei, amb una gestió pròpia.” Explica Lluís Perarnau.

La jornada ha constat de dues parts, una primera que ha servit com de punt de trobada de les treballadores dels diferents sectors, en què s’ha pogut compartir i consensuar les necessitats reals dels serveis i de les que el realitzen; i una segona part en la que les treballadores organitzades del Sindicat SAD i l’associació AMADD de Madrid han explicat la situació d’autoorganització dels seus espais de treball mitjançant una ponència a la qual també ha participat la regidora de la Crida Anna Lara.

“La proposta de la Crida per Sabadell és la de tornar els serveis municipals a la gestió pública per garantir bones condicions laborals i un servei eficient. Existeixen moltes experiències que demostren que la municipalització és un tema de voluntat política. Nosaltres la tenim!” conclou Anna Lara. 

La jornada ha conclòs amb la intenció de les participants de coordinar-se per tal de compartir experiències i donar-se suport mutu i han volgut sellar-ho amb una foto conjunta i el comunicat treballat en comú.