Veïns i veïnes participen activament de la jornada destinada a demostrar la capacitat col·lectiva de transformació dels barris

El grActe Crida Vapor Turullup de barri del Centre de la Crida per Sabadell va organitzar el dissabte 25 una jornada plena d'activitats que van donar color al pàrquing del Vapor Turull. L’espai de l’aparcament es va transformar amb espais de joc de l'Obrador i jocs familiars, amb un petit escenari, una mostra de l’exposició “Urbanoporosi. Sabadell i els silencis urbans”, del col·lectiu (Sa)badall, i la proposta del Vapor Cusidó a la Creu Alta.

El matí va començar amb el ball clandestí de Lindy Hop, organitzat per Crazy Legs. Tot seguit es va dur a terme una lectura de poesia a càrrec de Marta Tricuera i l’actuació en directe de Lu Rois per amenitzar el vermut. Durant la tarda es va realitzar una activitat de Contacontes i una xocolatada. Per cloure l’acte va tenir lloc la xerrada "Reconstruïm el barri: estratègies per refer col·lectivament el centre", amb Maties Serracant, geògraf i alcaldable per la Crida per Sabadell, el Col·lectiu PUC (Projectes Urbans Col·lectius), responsables del projecte del Vapor Cusidó i l'Elisabeth Gonzàlez, membre de l'Associació de Veïns/es del Centre-Creueta.

La Crida per Sabadell vol reivindicar amb aquest acte la capacitat de transformació i recuperació de l’espai públic i la voluntat d’obrir processos oberts al veïnat per a que tothom pugui proposar com vol que sigui l'espai públic. Maties Serracant va destacar que "els carrers no han de ser només llocs de pas, han de ser indrets per ser viscuts" i que “cal recuperar l’espai públic per les persones, com a lloc de trobada i estada confortable”. En aquesta mateixa línia, la Crida per Sabadell proposa l’elaboració d’un Pla integral d’intervenció i gestió de l’espai públic a cada barri per recuperar la seva qualitat i les activitats.