Les escoles bressol i el servei d’atenció domiciliària són els primers serveis en què focalitza la prioritat de què els serveis deixin de fer-los una empresa privada, però no els únics.


La Crida per Sabadell ha anunciat avui la seva política en relació amb les empreses privades que gestionen serveis públics.


“La ciutat ha de guanyar sobirania, ha de decidir com vol que siguin els seus serveis públics, i això passa perquè cap interès econòmic d’empresa privada afecti com es donen uns serveis tan essencials com són les cures dels nostres infants o l’atenció domiciliària”. Explica la regidora i candidata número dos aquestes eleccions municipals, Anna Lara.


Lara, ha explicat que durant el mandat anterior, la Crida al govern va posar el focus i estudiar la situació dels serveis públics que s’estaven duent a terme i que va quedar clar que per “esdevenir una ciutat més justa ens cal posar les necessitats de la ciutadania i usuàries al centre, i això no passarà amb una empresa privada pel mig.”


Per la seva banda, Lluís Perarnau, exregidor del govern el mandat anterior i responsable del servei de recollida d'escombraries i residus de Sabadell ha explicat que “durant el mandat anterior vam municipalitzar el servei de zona blava i la grua municipal i vam encarar-ho tot per fer-ho també amb el servei d’escombraries de la ciutat, però la situació judicial del mateix ens ho va posar molt complicat.”


La formació ha recordat que Smatsa, l’empresa que realitza el servei públic de neteja i recollida d’escombraries, està immersa en un procés judicial dins d’una de les peces del cas mercuri. Tot i que tant la justícia com el mateix PSC - autor d’aquest contracte- han confirmat que el contracte hauria de ser nul, ningú no ha fet passes per la seva rescissió.


“El contracte acaba durant el mandat anterior i la prioritat per la Crida serà la seva municipalització. La ciutat pateix incompliments per part de l’empresa que han quedat demostrats des de fa molts anys. Sabadell està bruta, però hi ha una empresa privada que cada cop cobra més per fer menys. Això s’ha de revertir immediatament, i ho farem.” Explica Perarnau.


Més enllà de les municipalitzacions de serveis que ja coneixem, majoritàriament feminitzats, i en el que existeixen múltiples reclamacions laborals de les treballadores, la Crida per Sabadell ha explicat que a mitjà termini es planteja la necessitat de crear una empresa pública energètica per poder gestionar serveis bàsics com per exemple l’aigua.


Per acabar, la regidora Lara ha explicat que “totes aquestes propostes es treballen i es continuaran treballant amb tots els agents afectats, afes, famílies i entitats dels diferents barris, perquè es tracta d’uns serveis públics que afecten a totes, i que en aquest debat social les veïnes tenen molt a dir.”