Considera irresponsable i inadmissible l’actuació dels Mossos d’Esquadra en defensa d’una propietat privada a mercè de l’especulació i en contra del projecte social que es realitzava a l’espai okupat

banc expropietatDesprés de 3 dies de càrregues indiscriminades per part dels Mossos d’Esquadra contra les manifestacions veïnals de rebuig al desallotjament del Banc Expropiat del barri de Gràcia de Barcelona, la Crida per Sabadell vol mostrar el seu suport al projecte i a les mobilitzacions en defensa de l’espai autogestionat. El Banc Expropiat era una antiga oficina bancària abandonada que s’havia okupat fa cinc anys per a desenvolupar diversos projectes de caire social per part del veïnat del barri. Per aquest motiu, la Crida considera que no es pot posar els interessos de la propietat privada amb finalitats exclusivament especulatives per sobre dels drets col·lectius i les necessitats socials i, per tant, un greu error l’execució del desallotjament. La Crida també considera irresponsable i inadmissible la brutalitat i la violència amb la que ha actuat del cos dels Mossos d’Esquadra durant els darrers dies i exigeix que es posi fi a l’ocupació policial del barri de Gràcia.

Pel què fa a l’espiral de violència que s’ha produït arran del desallotjament, amb més d’un centenar de persones ferides per les actuacions policials, la Crida considera que des del Departament d’Interior i el comandament de Mossos d’Esquadra s’ha fet una gestió totalment irresponsable del conflicte. En un moment en què les brutals conseqüències de la crisi no paren de colpejar a les classes populars, l’imposició d’una gestió repressiva i violenta d’un conflicte social no fa res més que agreujar-lo i esdevenir part del propi conflicte. La cronologia dels fets demostra evidències que en tot moment els aldarulls han estat precedits per càrregues indiscriminades per part del cos policial. La Crida per Sabadell s’uneix a les peticions de dissolució immediata de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra (BRIMO) així com l’assumpció de les responsabilitats pertinents per part del Conseller d’Interior Jordi Jané i la dimissió immediata del Director General de la Policia Albert Batlle.

Finalment la Crida per Sabadell reitera el seu compromís d’avançar cap a una societat justa, igualitària i solidària en la que projectes de transformació social com el Banc Expropiat passin per davant de l’especulació i del lucre i enriquiment privat.