L’organització participarà de la convocatòria de suport a la darrera activista que serà jutjada aquest dimarts per participar de les mobilitzacions d’aquella jornada de Vaga

sabadell_web_3La Crida per Sabadell ha volgut tornar a mostrar el seu suport a les vaguistes que van ser encausades per participar de les mobilitzacions que es van convocar a la ciutat durant la Vaga General del 29 de març de 2012. L’organització rupturista participarà de la concentració en solidaritat amb la darrera de les activistes sabadellenques que serà jutjada per aquesta causa aquest dimarts a dos quarts d’onze del matí als Jutjats de Sabadell. Danae Onetti, que està acusada de desordres públics i resistència a l’autoritat i s’enfronta a una petició de pena de dos anys de presó i 900 euros de multa, va ser reduïda amb extrema violència per quatre agents antidisturbis dels Mossos d’Esquadra, fet que li va provocar lesions de greu consideració i no va rebre assistència mèdica fins passades més de dues hores. La Crida ja va dur al Ple municipal passat una moció impulsada pel grup de suport a les vaguistes i que va ser aprovada amb els vots favorables de tots els grups del govern en la que es rebutjava l’actuació repressiva i desproporcionada dels cossos policials durant aquella jornada de Vaga General. En la moció també es reafirmava la defensa dels drets socials i el dret a manifestació i traslladar aquests acords a Fiscalia, a la Generalitat i als tribunals que estan tramitant els processos judicials contra les persones encausades.

Durant el Ple municipal de febrer, la regidora de la Crida per Sabadell Glòria Rubio va recordar que “l’Ajuntament ha d’estar sempre en la primera línia de defensa dels drets socials i laborals al costat de les veïnes de la ciutat que es mobilitzen per fer-los efectius en benefici de totes” i va advertir que defensar els drets socials “impulsar i facilitar la mobilització popular, estar al costat de les persones oprimides i rebutjar fermament tota pràctica de repressió política. Moltes de nosaltres hem patit cops de porra i altres formes de repressió i per això des de la Crida sempre estarem al costat de les vaguistes i de les persones detingudes i represaliades per lluitar pels nostres drets col·lectius”.

Anna Lara, portaveu de la Crida, ha volgut tornar a manifestar el suport de l’organització a les vaguistes encausades i en especial a l’activista que demà s’enfronta a judici i ha animat “a que la gent es concentri de forma massiva demà als Jutjats de Sabadell en solidaritat amb les persones que lluiten i s’exposen a greus conseqüències repressives per defensar i garantir els drets socials i laborals de totes”.