La formació es compromet a ‘ressuscitar’ el Pla Local d'Habitatge i a aplicar-lo li pesi a qui li pesi.


En una roda de premsa realitzada aquest dimarts a la tarda, la Crida per Sabadell ha anunciat quines són les seves propostes en matèria d’habitatge. Després de fer una anàlisi de la situació actual que deixa fora del dret a l’habitatge a bona part de les veïnes i veïns, la formació ha explicat les seves prioritats en actuació que es comprometen a començar el primer dia de mandat.


“L'habitatge és un àmbit prioritari d'actuació de la Crida, perquè sabem que és una de les principals preocupacions de les sabadellenques i sabadellencs. Tot i les limitacions dels recursos municipals, encara queda molta feina a fer. Sacsejarem l’ajuntament després de la paràlisi dels últims 4 anys.” Ha explicat el número 5 de la Crida Carlos Torres.


El candidat ha explicat que l’experiència del Pla Local d’Habitatge i també de la Crida resideix en escoltar “aquelles persones que formen part dels col·lectius que lluiten diàriament per defensar el dret a l’habitatge. A la Crida en tenim moltes i a la ciutat també, només cal escoltar i tenir voluntat política d’aplicar accions clares.”


La formació ha anunciat que la seva proposta 0 en matèria d'habitatge serà l’actualització i la portada a Ple del PLH per a la seva aprovació definitiva.


“El programa de la Crida per Sabadell en matèria d'habitatge compta amb una cinquantena de propostes dividides en quatre eixos potenciar la construcció d'urgència, afrontar l’emergència amb la immediatesa necessària, continuar amb la rehabilitació i enfortir el suport a les comunitats veïnals.” Explica Anna Lara, candidata 2 a les eleccions d’aquest diumenge.


El partit ha posat alguns dels exemples d’actuacions que ja s’haurien d’estar aplicant i que el govern del PSC no ha volgut tirar endavant per “manca de voluntat política”. Entre elles trobem els incentius als petits propietaris per fomentar el lloguer, les sancions als grans tenidors que tinguin immobilitzat el patrimoni, la construcció de l’alberg municipal temporal per a les persones sense llar, incentius a la rehabilitació dels petits propietaris i l’increment del servei d’intervenció comunitària. 


“Totes les propostes que portem al programa volen revertir les situacions de desigualtat social que existeixen a Sabadell, per això tenim clar que treballarem per tal de revertir la situació amb les eines legals que tenim, però no descartem anar més enllà quan les lleis són injustes i no acompanyen les necessitats de la ciutadania.”


La roda de premsa s’ha dut a terme davant dels pisos de la Caserna, ja que la formació ha reclamat la seva rehabilitació i incorporació al parc públic d’habitatge. “No oblidem que aquest edifici podria estar ja rehabilitat i a disposició de les veïnes si no fos perquè el PSC ho ha bloquejat a l’estat espanyol i aquí mateix. La Caserna és nostra i no necessitem el permís de ningú per començar a treballar. És urgent habilitar els 64 habitatges de què aquí disposem.” Conclou Lara.