Davant la detenció de la batllessa per part dels Mossos d’Esquadra, la Crida ha despenjat la bandera espanyola de l’Ajuntament en mostra de solidaritat.

Les quatre regidores de la Crida s’han desplaçat als jutjats de Berga per participar de la concentració de rebuig a la detenció de Montse Venturós, alcaldessa de Berga.

[video width="640" height="360" mp4="http://cridapersabadell.cat/wp-content/uploads/2016/11/video.mp4"][/video]

 

Aquest matí, els Mossos d’Esquadra s’han personat a casa de l’alcaldessa i l’han detinguda per desobeir el mandat judicial que l’obligava a despenjar l’estelada de l’Ajuntament.

Davant d’aquest nou atac a la llibertat d’expressió, a la voluntat democràtica i a la sobirania dels nostres municipis “cal estendre la solidaritat i la desobediència arreu del territori”, ha expressat el regidor de la Crida, Albert Boada.

Des de la Crida es denuncia l’actuació dels Mossos d’Esquadra i s’exigeix coherència al govern de la Generalitat amb el seu compromís amb el procés d’independència.

“Ens trobem davant d’un nou cas de repressió política per part de l’estat espanyol i ara és quan cal demostrar la nostra fermesa i compromís tant al carrer com a les institucions”, ha afegit la portaveu de la Crida, Sandra Alcaide.

L’organització fa una crida a la mobilització i es suma a la concentració comarcal popular convocada per avui a les 19h davant l’Ajuntament de Sabadell.

 

concentracio-suport-montse-vocc