Els Mossos d’Esquadra han imposat una multa a un dels manifestants de la mobilització antifeixista que el passat  24 d’abril va reunir més de 6.000 persones a la ciutat

 

photo52052113570769064Un militant antifeixista que va participar de la multitudinària manifestació ha rebut una sanció per part dels Mossos d’Esquadra com a ‘organitzador’ de la mobilització, aplicant la Llei Mordassa i sense haver-lo identificat in situ. La manifestació, que va rebre el suport de desenes de col·lectius, organitzacions veïnals i partits polítics, va reunir més de 6.000 persones per mostrar el rebuig a les reiterades accions i amenaces per part de grups neonazis a la nostra ciutat.

Mig any després, un dels participants de la manifestació ha estat sancionat amb una multa per part dels Mossos d’Esquadra per considerar-lo ‘organitzador’ de la mobilització. Amb aquesta sanció es vulnera el dret fonamental de manifestació, en aplicar la Llei 4/2015, Ley de Seguridad Ciudadana (coneguda com a Llei Mordassa) i, a més, s’identifica la persona a través d’arxiu policials ja que el dia de la manifestació no es va identificar in situ cap persona.

Lluís Perarnau, portaveu de la Crida, ha exigit als Mossos d’Esquadra “una rectificació immediata que demostri el seu compromís en la lluita contra el feixisme a la nostra ciutat. És intolerable que es multi a les ciutadanes que es manifesten per rebutjar el feixisme,  mentre no es porta a terme cap actuació contra grups de neonazis organitzats que amenacen les nostres veïnes”.

 

Moció al Ple municipal

La Crida és proposant d’una moció, que es presentarà aquesta tarda al Ple municipal, que exigeix que l’Ajuntament de Sabadell es posicioni públicament en contra de l’obertura d’expedient sancionadors contra cap persona antifeixista i que insti a la Generalitat de Catalunya i al Departament d’Interior a no imposar cap sanció a aquest manifestant. A la vegada també s’exigeix que s’insti al Conseller d’Interior a no denunciar veïnes que exerceixen el seu legítim dret a manifestació i reunió en defensa d’una societat lliure de feixisme.