La formació reclama transparència al govern municipal i exigeix explicacions sobre el contingut real de la sentència i no referències als missatges difamatoris apareguts a premsa

 

Arran de les informacions, poc rigoroses, publicades per diversos mitjans de comunicació locals, vam saber que el Jutjat del Contenciós Administratiu ha dictat una sentència respecte al cas de la treballadora municipal Maite Morao. Malgrat ser un cas que afecta a l’Ajuntament de Sabadell, com a part denunciada, el govern del PSC ha optat -una vegada més- per adoptar una actitud opaca i per vetllar pels seus interessos de partit per sobre de l’interès general. Per tot això, des del grup municipal de la Crida, el mateix dissabte vam sol·licitar còpia íntegra de la sentència. També l’ex-alcalde Maties Serracant, al que es fa referència a les notícies aparegudes, ha demanat una còpia de la sentència en tant que càrrec electe amb responsabilitats en el moment en què es va efectuar el canvi de lloc de treball de la denunciant.

Fins que no disposem de tota la informació al respecte no podrem valorar els elements concrets, però reiterem la que ha estat la nostra posició des del principi: el procediment administratiu (ara invalidat en primera instància) va ser avalat reiteradament pels serveis jurídics i administratius de l’Ajuntament, tal i com s’ha exposat ja en diverses ocasions. La posició de cap de servei és una figura de lliure designació, pel que l’equip de govern té dret a reassignar aquest càrrec si ho considera oportú. El procediment no només era regular, sinó que és l’habitual en casos en que s’ha fet el nomenament sense un procediment de concurs previ.

En aquest procediment administratiu s’està jutjant l’administració i l'interès públic, per això exigim al govern municipal  que defensi els drets de l’Ajuntament de Sabadell, sempre respectant alhora tots els drets de les treballadores, i presenti un recurs davant d’una sentència que no és ferma i desacredita el procediment habitual avalat per diversos informes jurídics i en la pròpia defensa exercida per l’Ajuntament.