Mostra el seu total suport a l’ocupació que la PAHC Sabadell manté a l’oficina de l’entitat financera

CaJYQbVWwAANQrgLa Crida per Sabadell mostra tot el seu suport a les accions que està duent a terme la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell per tal que la família Jiménez Padilla no perdi els seus habitatges, que van ser subhastats fa uns dies després que el fons voltor Hipoges comprés el deute a Bankia, entitat amb qui tenien contractada la hipoteca. L’organització rupturista considera intolerable que una dona de 80 anys, veïna d’Espronceda, que fa més de trenta anys que té el seu pis pagat, el perdi ara per haver avalat el seu fill després que aquest no hagi pogut fer front al pagament de la seva hipoteca en quedar-se a l’atur. La Crida també ha denunciat que una entitat com Bankia rescatada amb més de 22.000 milions d’euros de diner públic eludeixi les seves responsabilitats socials i es desfaci dels seus deutes venent-los a fons voltors com és el cas de l’empresa Hipoges.

La Crida, com ja ha expressat en diverses ocasions en el marc de la campanya contra els bancs, recorda que un dret bàsic com l’habitatge no pot estar sotmès a la regulació del Mercat i a mercè de l’especulació d’empreses, entitats financeres i fons voltors que es lucren a costa de la misèria de les famílies sense recursos. Lluís Perarnau, un dels seus portaveus, ha afirmat que “la Crida sempre estarà al costat d’organitzacions com la PAHC Sabadell que lluiten col·lectivament per fer front a un sistema profundament injust que condemna a l’exclusió social a les nostres classes populars”. En aquesta mateixa línia, Perarnau també ha volgut explicitar el suport de la Crida “a totes les accions, com l’ocupació de l’oficina de Bankia, que la PAHC està duent a terme per aconseguir aturar una injustícia d’aquest calibre”.

La Crida exigeix tant a Bankia com al fons voltor Hipoges que accedeixin a les demandes que els està traslladant la PAHC i emplaça al govern municipal a posicionar-se públicament al costat de la família afectada i a emprendre totes les accions que estiguin al seu abast per a que el col·lectiu i la família obtinguin una solució satisfactòria.