Arran de la denúncia contra la regidora de la CUP de Terrassa, Maria Sirvent, per part de policies municipals de Terrassa, la Crida per Sabadell es solidaritza amb la regidora i es compromet amb la transformació del model policial local

CYm83nMW8AIiFnT.jpg largeLa Crida es solidaritza amb la regidora de Terrassa, com així ho expressa el portaveu de la Crida Lluís Perearnau: “és intolerable que es presenti una querella contra una representant escollida democràticament, per defensar les opinions d'un partit al ple denunciant les actuacions irregulars, en aquest cas dels cossos policials egarencs, moltes d'elles recollides en sentències judicials”. Per això, la Crida dóna tot el suport a la CUP de Terrassa i participa, amb la intervenció del regidor Albert Boada, a la xerrada “Trenquem amb els models policials repressius” que es celebrarà aquesta mateixa tarda a Terrassa. En aquesta hi participarà també Joan Tamayo, David Fernández, i Dolors Sabater, alcaldessa de Barcelona. Per altra banda, la Crida per Sabadell també s'ha adherit al manifest de suport a la regidora i convida a tota la ciutadania a adherir-s'hi també i a participar dels actes de suport i denúncia que s'estan realitzant.

Pel que fa al model policial, la Crida defensa un model policial de proximitat i de policia de barri. En paraules d'Anna Lara “és necessari i urgent capgirar el model policial municipal que s'ha estat duent a terme en els darrers anys a l'àrea metropolitana. Cal passar d'un model excessivament militaritzat amb brigades especials, com les recentment dissoltes a Sabadell d'antidisturbis o franctiradors, a un model de proximitat present als barris i coneixedor de les realitats socials, que ni estigmatitzi ni persegueixi les desigualtats i la pobresa. Tot el contrari, que contribueixi al benestar i la cohesió social dels nostres barris i ciutats, ja que aquesta és la forma més efectiva de garantir una bona convivència i sensació de seguretat”.