La Junta de Portaveus del passat dilluns va rebutjar-la amb els únics vots a favor de la Crida, l’abstenció de la resta dels grups del govern i el vot en contra dels de l’oposició

 

Foto de Berta Tiana

La Crida per Sabadell va presentar dilluns passat a la Junta de Portaveus extraordinària una moció de suport a la Iniciativa Legislativa Popular per una Llei del Sistema Educatiu de Catalunya que ha impulsat l’Assemblea Groga, que agrupa pares, mares, alumnat i professorat per a que sigui aprovada al Parlament català. La moció, però, va ser rebutjada ja que la Crida es va quedar sola en la seva defensa mentre la resta de grups municipals que conformen el govern es van abstenir i els de l’oposició van votar-hi en contra.

La moció va ser presentada per la Crida a petició del grup promotor de la ILP, que compta amb més de 167 entitats adherides entre AMPAs, Associacions i Sindicats d’Estudiants, Escoles, Sindicats de Treballadores i Organitzacions polítiques i socials. Aquesta insta al Govern de la Generalitat a que no apliqui la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) aprovada pel Govern del Partit Popular, a que es debati una nova llei del Sistema Educatiu de Catalunya que derogui l’actual llei d’Educació (LEC) i donar suport a la ILP facilitant els recursos necessaris per dur-la a terme a Sabadell.

Míriam Ferràndiz, regidora portaveu del Grup Municipal de la Crida per Sabadell, ha lamentat que la resta de grups polítics “no hagin donat suport a una moció en defensa d’una nova llei per a una educació emmarcada en els principis de la democràcia, la laïcitat, gratuïtat, coeducació, inclusió i de la no discriminació i la qualitat”. Per Ferràndiz “aquesta llei ha també ha de permetre una educació que reculli l’ideal pedagògic d’escola catalana des de la llar d’infants fins a la Universitat, exercint el dret de democràcia real en la presa de decisions envers un model encarat a la privatització i a la concepció d’un model vertical, sense autonomia en els centres i heteronormatiu”. Ferràndiz ha recordat que la Crida “sempre estarà al costat de les mobilitzacions populars a favor d’un model educatiu que garanteixi els drets recollits en aquesta ILP”.