L’organització rupturista assumeix la reivindicació de la PAH i recorda que ja s’està treballant des del Govern municipal per implementar-la

CTmxz7QWwAAuumu.jpg largeLa Crida per Sabadell anuncia el seu ferm compromís per tal de fer efectiu a la ciutat la implementació de la nova llei 24/2015 aprovada per unanimitat el passat mes de juliol al Parlament de Catalunya per afrontar l’emergència habitacional i la pobresa energètica. Aquest compromís es va ratificar ahir per escrit davant una delegació de la PAHC de Sabadell que es va reunir, en el marc d’una acció coordinada a tot el país per exigir el compliment de la ILP, amb l’alcalde Juli Fernàndez i el regidor de la Crida i tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant.

En aquest sentit, Anna Lara, portaveu de la Crida, recorda que “la nostra formació sempre ha tingut la defensa del dret a l’habitatge i de la resta de drets socials bàsics com a màxima prioritat política, tant des de l’organització popular com des de la institució”. Per aquest motiu, destaca Lara, “sempre asumirem com a pròpies les revindicacions i demandes que es traslladin des dels col·lectius, que com la PAHC, treballen diàriament per garantir els nostres drets com a ciutadania i com a classe treballadora i en pro de la justícia social”.

L’aplicació a Sabadell de la nova llei és doncs un compromís ineludible per a la Crida, que des del Govern ja fa mesos que treballa per implantar les mesures per aturar tots els desnonaments i desallotjaments, així com els talls de subministraments de famílies sense recursos. Alhora, la llei també obliga a les entitats financeres i grans propietaris a cedir els seus habitatges buits que no compleixen una funció social per tal de donar resposta a les necessitats habitacionals de totes les persones en situació d’exclusió residencial.

Fa unes setmanes, la Crida per Sabadell, ja va anunciar que properament iniciarà una campanya pública de denúncia i d’assenyalament de tots aquells bancs i entitats financeres que segueixin desnonant famílies a la nostra ciutat i que no ofereixin dacions en pagament o condonacions de deute i lloguers socials a totes les persones deutores de bona voluntat i en situació d’exclusió social.