La formació política ha traslladat una sèrie de demandes dins del marc cultural i reivindicatiu de la diada de Sant Jordi, per tal de fomentar la cultura i la llengua catalana a Sabadell.

La Crida per Sabadell, en una roda de premsa realitzada aquest divendres al matí, ha posat el focus en la biblioteca del districte 5, i en la necessitat de fer-la possible immediatament. “Volem una biblioteca a cada barri i que es faci valdre el poder cohesionador d’aquestes. Perquè això sigui possible s’ha de complir primer amb el pla de biblioteques aprovat el 2006 que preveia mínim una biblioteca a cada districte. Així doncs, el districte 5 ja n’ha esperat prou, s’ha de fer possible ja!” Explica l’activista cultural i membre de la Crida Guillem Fuster.

Com que la cultura és també llengua, la formació fa pública una sèrie de demandes en les quals anuncia que fa temps que hi treballa i que no deixarà de fer servir totes les eines possibles per aconseguir que el govern municipal les compleixi. Les demandes que han fet públiques són:

  • Un plec lingüístic per a les empreses subcontractades per l'Ajuntament.
  • Una programació cultural majoritàriament en català.
  • Comunicació institucional sempre en català.

Les entitats ja fa un any que mitjançant una moció ho van demanar i la Crida per Sabadell s’ha fet seves aquestes demandes fent servir les eines institucionals per reclamar al govern que respecti els reglaments que ja existeixin i que aposti per fomentar el català a la ciutat.

D’altra banda, la formació política aprofita el marc cultural de la diada de Sant Jordi per anunciar que engega un concurs de micropoemes, que conclourà en un mes,  amb un acte cultural en què es farà un grafiti del micropoema guanyador. “Volem posar el nostre granet de sorra amb aquesta activitat per fomentar l'ús de la llengua catalana a Sabadell. Comptarem amb un jurat de luxe en el qual hi participaran una periodista del Vilaweb, un escriptor, una filòloga i un activista per la llengua.” Anuncia la filòloga i membre de la Crida Esther Saborido.

El mateix dia de Sant Jordi es penjaran les bases del concurs a la web de la Crida i fins al dia 15 de maig hi haurà temps per presentar les propostes de micropoemes que tenen com a condició que la temàtica sigui el foment de la llengua catalana. 

“Conclourem aquest concurs amb un acte reivindicatiu i festiu en el qual volem demostrar que la cultura està present en molts àmbits de la nostra vida i que Sabadell n’està plena.” Conclou la regidora Anna Lara.