La formació ha realitzat aquesta acció en el marc de la campanya per una ciutat inclusiva menys grisa i més accessible per tothom també en l'àmbit educatiu.



Avui al matí la formació política ha realitzat una acció a diferents escoles i ha culminat a l’escola Nostra Llar. L’acció ha consistit en identificar diferents escoles de la ciutat que tenen un accés poc saludable, poc segur i poc inclusiu per infants, famílies i equip educatiu i que generen una sensació de ciutat grisa i poc saludable.


El candidat número tres a les llistes de la Crida, Oriol Rifer, ha posat en valor la feina de les comunitats educatives, que “tot i que les polítiques aplicades en l'educació no ho posen fàcil, i el recursos menys, s’esforcen per sobre de les seves possibilitats per garantir una educació pública i de qualitat”.


“Proposem avançar en els drets més enllà de l’horari lectiu, treballarem perque les activitat esportives, les extraescolars, el menjador escolar, els centres oberts, siguin accessibles sense que depenguin de la situació socioeconòmica de les famílies.”


El candidat ha criticat que des d’educació no s’estigui aplicant el decret d’inclusió de consens i ha explicat que la Crida té una proposta per reforçar les mancances que existeixen en espais inclusius a l’educació. “Des de l’ajuntament es pot treballar molt més del que s’està fent en termes d’educació i nosaltres apostem per dotar l’administració de recursos de suport i acompanyament al teixit educatiu.” 


“Els nens i les nenes aprenen en comunitat i tot això ho comparteixen els serveis de lleure, l’educació i la cultura, i perquè això sigui exitós hem de coordinar a tots els espais que hi treballen perquè es generi comunitat.” Explica la candidata i mestre Damaris Casado


La formació ha marcat com a prioritàries les dues escoles bressols, al centre i a la concòrdia i la reducció dels barracons. “Tenim l’objectiu de reduir el 50% els barracons de la ciutat”.