Anima a la ciutadania de Sabadell a assistir a la concentració que es farà davant dels jutjats aquest dijous a les 8.30h del matí

Des de la Crida per Sabadell s’exigeix l’absolució per les 11 imputades que s'enfronten al judici aquest dijous i dona suport a la campanya ‘Jo també estava al Bemba’.

Els fets es remunten a fa quasi gairebé 14 anys, quan una actuació de la Unitat d’Intervenció Ràpida de la Policia Municipal de Sabadell va provocar un enfrontament amb un grup de joves que es trobaven a la festa de tancament del conegut bar Bemba. Les conseqüències d’aquella actuació policial van provocar més de 20 ferits i 11 detinguts, als quals se’ls acusa de desordres públics, atemptat contra l’autoritat, resistència a l’autoritat i danys. Aquestes 11 encausades s’enfronten a una petició d’un total de 24 anys de presó.

Aquella actuació es va produir durant el mandat de Manuel Bustos i dirigida a peu de carrer pel seu germà, el regidor de via pública Paco Bustos, i l’actual portaveu del PSC de Sabadell, Josep Ayuso. La Crida també vol recordar que a l’inici d’aquest mandat i a proposta seva es va dissoldre la Unitat d’Intervenció Ràpida de la Policia Municipal de Sabadell, símbol d’un model allunyat dels valors que hauria de tenir una policia i un ajuntament democràtic.