La plataforma d’esquerres dóna suport a les mobilitzacions de la plantilla del Taulí i Ingesan, així com als veïns que reclamen el soterrament de les vies de FGC i els vaguistes encausats pel 29M.

IMG_20150303_192334 copyDiversos conflictes socials estan tenint lloc a Sabadell i la Crida dóna suport a les diferents entitats en lluita. D’un cantó, empleats de l’Hospital Parc Taulí es manifesten cada dia per tal de recuperar el VII Conveni, que implica tant condicions laborals com recursos per a oferir un servei de qualitat. Entre d’altres, reclamen cobrir les baixes, recuperar llits i material. De fet, treballadors de l’empresa que gestiona la neteja municipal, Ingesan, també protesten pel no cobriment de baixes. En aquest cas denuncien que no es compleix el plec de condicions de cobriment de baixes acordat amb l’Ajuntament. Recorden també que una treballadora no va ser subrogada com la resta de la plantilla per estar de baixa i que l’empresa, tot i haver perdut el judici, encara no ha readmès a la treballadora.  Per tot plegat, la portaveu de la Crida Anna Lara es mostra partidària de “donar suport ara més que mai a les treballadores precàries, solidaritzant-se amb l’abús que sovint pateixen i exigint a l’Ajuntament que garanteixi els seus drets”.

Paral·lelament, Lara també ha subratllat que la Crida fa seva les reivindicacions de les 5 vaguistes encausades en les mobilitzacions de la vaga del 29M a Sabadell. “És molt important fer front a les retallades socials i fer costat a aquelles persones que han patit la repressió”. Les persones encausades s’enfronten a penes de presó malgrat que les acusacions es fonamenten únicament en versions policials. D’altra banda, aquest mateix dimarts també s’han produït mobilitzacions defensant el soterrament de les vies de FGC al seu pas per Gràcia-Can Feu. La Plataforma Soterrament FGC ARA defensa que la seva aposta és viable i es queixa de les mentides que han patit per part de les institucions implicades. En aquest sentit, Lara diu que “sense dubte toca estar al costat dels veïns i veïnes, perquè les inversions i gestions de l’espai i servei públic han de prioritzar criteris socials abans que interessos econòmics”.