Els diners que es destinaran a Retorn Social provenen del romanent dels sous dels regidors i regidores de la Crida, que tenen un topall salarial segons estableix el codi ètic de l’organització

 

Resum econòmic 2015La Crida per Sabadell ha presentat avui públicament els seu resum econòmic de l’any 2015, amb la intenció de ser el màxim de transparents els seus comptes. Durant el passat any, la Crida va tenir uns ingressos de quasi 96.000€ provinents de part dels sous dels regidors i regidores de govern; de petits creditors individuals; de la partida corresponent al Grup municipal i d’algunes donacions i aportacions de particulars. D’aquesta manera, es destaca “l’endeutament zero amb entitats financeres” tal i com ha destacat Sandra Alcaide, tresorera de la Crida.

Per altra banda, també s’han exposat les despeses o sortides de tot aquest pressupost que ha anat a parar al retorn dels petits crèdits individuals; a la campanya de les passades eleccions municipals; a les persones que treballen per la Crida i a despeses generals de l’organització.

Dins d’aquest resum econòmic, s’ha volgut recordar que les regidores  i càrrecs de confiança de la Crida per Sabadell tenen un topall salarial, de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional, tal i com estableix el Codi Ètic de l’organització. “Malgrat intentar que aquest topall de sou fos el que es fixés per a totes les regidores de l’Ajuntament, no ho vam aconseguir ja que la resta de partits no hi van estar d’acord, i davant la impossibilitat legal que unes regidores cobrem menys que les altres, nosaltres retornem en forma de donació tot el que sobrepassa d’aquest límit salarial”, ha explicat Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils per la Crida.

 

Tret de sortida al Retorn Social

 

Infografia Retorn SocialÉs precisament d’aquest romanent dels sous dels regidors/es de la Crida, d’on provenen els 22.000€ que es destinaran aquest any al Retorn Social. A partir d’avui mateix i durant dos mesos s’obre una convocatòria pública a la qual es podràn presentar iniciatives i projectes per optar al seu finançament. Es concediran ajuts per a la realització de projectes socials relacionats amb cultura, educació, esport, salut, medi ambient i energia o inclusió social, que tinguin un àmbit d’actuació principalment local.

Per tal de vetllar que les propostes que es presenten compleixin les bases establertes i el procés es desenvolupi de forma transparent, s’ha creat un ‘Grup de seguiment’ format per persones de diverses associacions i entitats del teixit associatiu de Sabadell, membres de la Crida i una persona del Coop57, entitat que participarà en la gestió econòmica del projecte.

Tota la informació sobre el Retorn Social de la Crida, es podrà trobar a partir d’avui a la web www.retornsocialcrida.cat