La proposta d’ordenances fiscals del govern municipal per al 2016 fomenta una fiscalitat més justa, redistributiva i progressiva

24058291La Crida valora molt positivament la proposta de modificació de les Ordenances Fiscals i dels Preus Públics que té com a objectiu una tarifació social que permeti la igualtat d’accés als serveis públics i la protecció i defensa dels col·lectius i àmbits amb més necessitats.

La proposta contempla un sistema de beneficis fiscals que fomenta l’ocupació i l’estabilitat laboral, l’eficiència energètica, l’educació i investigació i la protecció dels col·lectius amb risc d’exclusió social. Increment de les bonificacions pels habitatges de protecció oficial, rebaixes en els preus d’atenció a la llar; bonificacions en la taxa de residus de famílies nombroses i monoparentals i ampliació de beneficis fiscals a les empreses que fomentin l’estabilitat laboral, són algunes de les mesures que pretén implementar el consistori.

El regidor de Nova Economia i membre de la Crida, Albert Boada, assegura que “la nova proposta d’ordenances fiscals vol fomentar la redistribució de la riquesa i per aquest motiu l’hem dissenyada tenint en compte criteris de justícia social”.

Xerrades informatives i participatives

Amb l’objectiu de fomentar la implicació de la ciutadania i establir nous mecanismes de participació a la ciutat, el consistori ha impulsat tot un seguit de presentacions obertes de les ordenances fiscals. Les xerrades, que van començar ahir dia 6, recorreran diferents districtes de la ciutat no només serviran per informar sobre la nova proposta d’ordenances sinó per recollir aportacions i suggeriments dels ciutadans i ciutadanes de cara al període d’al·legacions i fins a l’aprovació definitiva. Al respecte, Boada anima a “que totes les persones participin d’aquestes sessions obertes per dir la seva i intentar aprovar una proposta el màxim de consensuada possible”.