El Govern Municipal fa tres anys que juga a despistar mentre va reduint els recursos a l’atenció de les persones sense sostre.

 

Ja el 30 de juny de 2020, el govern municipal va optar per tancar l’alberg temporal per a persones sense llar, tot i la gran polèmica i les mobilitzacions convocades per la Plataforma Ningú sense llar. Aquest servei va ser fonamental per tal d’acollir una quarantena de persones que durant les fases del confinament més estrictes van trobar un lloc de refugi.

En aquell moment el govern municipal va assegurar que totes les persones usuàries de l’alberg temporal serien reallotjades en diversos espais, però demostrat que no va ser així el govern va trobar-se amb la necessitat de reobrir l’equipament perquè hi havia persones al carrer durant “l’operació fred”.

El 31 de març del 2021 va tornar a tancar l’alberg temporal, que el govern municipal havia obert més obligat per les necessitats i la crítica que no pas perquè tingués voluntat de fer-ho. Des de llavors, no s’ha donat cap planificació al respecte, i així, aquest any, s’han tornat a trobar sense alberg, sense intenció d’obrir-lo i havent de tirar de les 15 places que la Creu Roja gestiona al local de CASSA.

Així doncs, tornarem a passar aquesta onada de fred sense que l’ajuntament treballi maneres d’abordar la situació de sensellarisme a la ciutat, i en aquest cas, amb menys de la meitat de places que s’oferien anys anteriors. Posen a disposició 15 places i n’han fet ús un sol dia de tot l’hivern, és un sense sentit. “La situació de les persones sense sostre no ha canviat tant com per atendre fins a 90 persones fa tres anys i cap aquest any. El govern amaga les dades i juga a despistar per tal d’expulsar de la ciutat a la gent amb necessitats.” Explica Nani Valero

“Les necessitats parlen per si soles, si només esperen a inaugurar habitatges de lloguer públic com a política d’habitatge, però les seves prioritats mai tenen en compte als més desfavorits, com volen que no els hi diem que són el govern de la fotito?” Conclou la regidora.

Ens refermem en què no es pot tancar l’espai temporal fins que no s’ofereixin alternatives estables. Un govern com el de Sabadell no pot actuar només en contextos forçats o perquè les entitats ho denunciïn. Les entitats i col·lectius de Sabadell mostren una dignitat que aquest govern encara no ha mostrat en tres anys ni tan sols amb una pandèmia.

Exigim que el govern municipal sigui valent, prengui decisions al respecte i deixi de jugar a despistar i mirar cap a una altra banda mentre que les persones amb menys recursos estan patint.