El govern municipal s’ha negat a ampliar els terminis per presentar al·legacions tal i com la formació municipalista ha reclamat diverses vegades. La Crida denúncia que es busca desincentivar la participació aprofitant-se de les vacances i inactivitat pròpies de l’agost.


 


Durant el Ple del 5 de juliol  desafortunadament es va produir l'aprovació inicial de l’expedient que permetrà cedir uns terrenys municipals a una empresa privada que vol lucrar-se amb el projecte especulador i ecocida del Surf City. Durant els dies següents al Ple la regidora Nani Valero del grup municipal de la Crida per Sabadell va contactar directament amb la regidora de desenvolupament urbà i de transició energètica Mar Molina, sense obtenir resposta adduint que estava pendent de la valoració del Secretari Municipal. “També vam fer la petició d’ampliar els terminis d’al·legacions al projecte del Surf City a la Junta de Govern Local del dilluns 11 de juliol, amb igual resposta: que la qüestió era sobre la taula del Secretari Municipal i que estaven esperant que ell es pronunciés” explica Nani Valero.


 


Per tal de fer constar formalment la petició i obtenir una resposta a l’ampliació dels terminis en l’exposició pública, al considerar que els 30 dies que establerts com a termini mínim per la normativa vigent des del grup municipal de la Crida per Sabadell, es va entrar un prec a registre. 


 


La resposta per escrit signada per la cap de servei de Patrimoni valorant i proposant declinar la petició indicava que "durant, com a mínim, 6 setmanes complertes l’expedient estarà en exposició pública, considerant-se temps suficient per realitzar totes les al·legacions o reclamacions que es considerin oportunes". Però el que no es té en consideració és que 5 d’aquestes setmanes 6 seran durant l’agost, mes en que la immensa majoria de les veïnes de Sabadell concentren les seves vacances i per tant estan inactives la majoria d’entitats, i en els primers dies de setembre, coincidint amb la Festa Major de Sabadell. 


 


Aquesta resposta rebuda, en cap moment incorporava la valoració o comentaris del Secretari, procediment que tal i com l’equip de govern municipal havia manifestat era qui  havia de possibilitar o no l’ampliació del termini.


 


Hi ha ha un intent recurrent de tancar les coses als despatxos, amb acords entre bambolines i anuncis a bombo i plateret. Però quan es reclama poder obrir les portes i que projectes que han generat tant debat i rebuig a la ciutat, com és la piscina d’onades amb bar del Surf City, puguin ser valorats per totes les veïnes de la ciutat sempre hi ha presses, obstacles i traves per part del govern de la senyora Marta Farrés”. Així descrivia la regidora Nani Valero l’obstruccionisme del PSC a la participació ciutadana en l’exposició pública de la cessió dels terrenys del Surf City. I afegeix “la normativa és clara quan diu que els 30 dies és el termini mínim però que obre la porta a ampliar-lo ja que és una anomalia democràtica més que s’aprofitin de l’agost per aprovar allò que la ciutat i les seves entitats rebutgen clarament”.