Demana la màxima implicació social i veïnal per fer front a al feixisme i la xenofòbia

16729561_748606921970131_3051987442831850428_nLa Crida per Sabadell denuncia les pintades feixistes que aquesta matinada han fet un grup de cinc neonazis al mural que va realitzar l’Ajuntament fa tan sols uns dies en homenatge al periodista i escriptor sabadellenc Xavier Vinader. El grup de neonazis ha pintat esvàstiques, creus gammades i altres símbols nazis, així com insults i amenaces amb frases com “muerte al traidor”. Davant d’aquests fets, que no són un cas aïllat a la nostra ciutat, la Crida, més enllà d’exigir contundència política i policial contra aquest tipus d’accions, demana la màxima implicació social i veïnal per fer front al feixisme, la xenofòbia i als discursos d’odi d’aquests grupuscles neonazis organitzats.

El mural d’homenatge a Xavier Vinader s’havia d’inaugurar oficialment aquest proper divendres 17 de febrer, coincidint amb la commemoració dels 40 anys de la vaga general del 1976 a Sabadell i del 70è aniversari del seu naixement, amb un acte de commemoració i homenatge a la figura d’aquest periodista sabadellenc. Xavier Vinader va ser un periodista sabadellenc compromès amb la llibertat d’expressió, la lluita antifranquista, contra el feixisme, la ultradreta i el terrorisme d’Estat i en defensa pel rigor del periodisme d’investigació. Va ser testimoni i va fer la crònica detallada de la vaga general del febrer de 1976, de la qual l’entorn del Centre Cívic, on es va fer el mural, –entre el pavelló municipal d’esports i les pistes d’atletisme–va viure els episodis més significatius i rellevants.

Sandra Alcaide, portaveu de la Crida per Sabadell denuncia que “des de fa més d’un any la ciutat està tornant a patir diversos atacs, accions i amenaces per part de grups neonazis i cal fer-hi front des de tots els àmbits” i recorda que “la lluita contra el feixisme i per la recuperació de la memòria històrica seguirà sent prioritària en la nostra acció política dins i fora de la institució”. Alcaide també ha emplaçat a la resta de formacions polítiques de la ciutat a “no mirar cap a una altra banda davant l’actuació d’aquests grups feixistes” i ha demanat a la premsa que no “banalitzi aquest fenomen tractant-lo de vandalisme”.