Considera que l'actuació dels Mossos d'Esquadra del passat dissabte fou injustificada i desproporcionada

Seu-central-dels-MossosEl passat dissabte 14 de novembre, cap a les dues de la matinada, una vintena d'agents de la unitat ARRO dels Mossos d'Esquadra, alguns d'ells encaputxats i sense identificació visible, van tallar tots els carrers del voltant del Bar República a la plaça Vallès i van retenir i escorcollar contra la paret a una quarantena de persones que estaven al bar i a la plaça.

La regidora de la Crida per Sabadell, Glòria Rubio, es va personar al lloc dels fets per tal de demanar explicacions sobre aquest dispositiu i va constatar que “diversos dels agents no anaven degudament identificats i el dispositiu va ser totalment desproporcionat i sense cap tipus de fonament”. Alhora afirma que aquest dispositiu “lluny de garantir la seguretat i respondre a qualsevol necessitat va generar una situació de tensió que semblava que responia a una provació cap a les persones que en aquells moments eren al bar".

Realitzades les pertinents consultes i comprovacions en els darrers dies, la Crida constata que els Mossos d'Esquadra van realitzar un macrodispositiu sense cap tipus de fonament i sense informar prèviament a l'Ajuntament i a la policia municipal, fets que considera molt greus.

Per altra banda, davant els testimonis de diverses de les persones que van ser identificades sobre el tracte vexatori rebut per part dels Mossos d'Esquadra, la Crida demana al cos policial que obri una investigació interna i es compromet a donar suport a totes aquelles persones que considerin que amb l'actuació d'aquest dia es van vulnerar els seus drets, posant-se al seu servei per tal de denunciar-ho per les vies que es considerin oportunes.

Finalment, es compromet a impulsar, com a part de l'equip de govern de la ciutat, els mecanismes necessaris per interpel·lar els Mossos d'Esquadra i evitar que actuacions d'aquest tipus es tornin a produir.