La formació d'esquerres insta al govern sortint a donar explicacions de forma immediata.

Foto Roda de premsaLa Crida per Sabadell ha manifestat la seva “preocupació i indignació” per la “possible destrucció de documentació sensible” durant aquests dies a les dependències de la Prefectura de la Policia Municipal de Sabadell. Maties Serracant, cap de llista de la formació municipalista, ha assegurat que diverses persones vinculades a l'Ajuntament els han informat de la situació i semblaria que aquesta no quedaria restringida a les dependències policials sinó que “podria estar passant a altres departaments municipals”. La formació municipalista ha comunicat la situació als Mossos d'Esquadra i a la fiscalia amb l'objectiu que s'aturin “immediatament” aquests fets que “serien constitutius de delicte”.

Amb tot, Serracant ha apuntat que “tot això passa en el context dels diversos casos de presumpta corrupció emmarcats en el Sumari del cas Mercuri” i ha recordat que l'intendent en cap de la policia municipal, José Miguel Duran Macho, i el sotsintendent Antonio Sánchez Cortes estan imputats en dues causes del Sumari del Mercuri per presumpte corrupció i per tràfic d'influències. Per esclarir els fets, Virgínia Domínguez i Maties Serracant, encara regidors per l'Entesa per Sabadell, s'han adreçat a primera hora del matí al carrer Pau Claris número 100 on s'ubica la prefectura per demanar informació i exigir que es vetlli escrupolosament per la correcta conservació de tota la documentació municipal.

A primera hora del matí, els dos regidors han estat reunits amb el regidor de Via Pública en funcions, Cristian Sánchez, que els ha acompanyat per les dependències policials i dels serveis de via pública tot afirmant no tenir coneixement d'un procés de destrucció de documentació fora de l'habitual. Amb posterioritat a la visita, membres de la Crida han tingut coneixement de l'existència de contenidors amb bosses plenes de documentació ja triturada dins el magatzem de via pública. S'ha demanat accés al recinte, s'ha comprovat l'existència de dos contenidors amb una desena de bosses, i tot seguit s'ha procedit al precinte dels dos contendors en presència del regidor Crístian Sánchez.

Foto contenidorLa Crida per Sabadell reitera que el precinte d'aquests contenidors fa absolutament necessària la realització d'un informe que determini quina informació s'ha destruït i el motiu pel qual s'ha realitzat aquesta destrucció en un període de canvi de govern.