Alerta de la manca d'actuació per part dels Mossos d'Esquadra, després que en les darreres setmanes s'hagin concentrat grups feixistes de forma reiterada i amenaçadora i hagin provocat destrosses en locals de diversos col·lectius de la ciutat

 

Nazis ObreraDavant la continuada presència de grups que propugnen l'odi racial, l'apologia dels genocidis i la discriminació social a Sabadell, des de la Crida es reitera el compromís contra el feixisme i anima a la població i entitats a no deixar-se coaccionar per aquests grups marginals i a treballar totes juntes per aïllar-los socialment. Alhora, la Crida emplaça a l'Ajuntament a no defallir en combatre aquests grups i a seguir treballant en els mecanismes necessaris per fomentar els valors com l'antifeixisme i la no discriminació a la nostra ciutat.

Per altra banda, des de la Crida lamentem profundament la mala actuació dels Mossos d'Esquadra durant una nova concentració de grups nazis a prop del Centre Social Alliberat l'Obrera, el passat dijous. En primera instància, els Mossos d'Esquadra, tot i tenir constància prèvia que aquesta concentració es produiria, van permetre que fos a uns 50 metres de l'esmentat centre social. Concentració que no tenia cap altre objectiu que la provocació i l'amenaça. Davant d'aquesta clara situació de perill i la falta d'actuació policial, desenes de veïns i veïnes es van concentrar davant l'Obrera per tal de protegir l'espai, objecte d'atac en diverses ocasions per aquest grup.

En segona instància, els Mossos d'Esquadra no tan sols no van allunyar la concentració de nazis del centre social sinó que va permetre que s'acostessin uns pocs metres més a l'espai, escortant-los i posant en risc veïns i veïnes i el propi cos de Mossos d'Esquadra. Finalment, els Mossos no van controlar en cap cas la marxa del grup feixista ni va garantir la seguretat dels veïns i veïnes que eren a la zona un cop aparentment dispersat el grup de nazis. Un llarg llistat de clares negligències per part del cos policial, que van generar situacions de risc greu cap a les persones presents i pels quals demanem responsabilitats al cos de Mossos d'Esquadra i als seus responsables polítics.

Només cal veure la situació de molts estats europeus per entendre que mirar cap a una altra banda, no voler abordar certs conflictes i la permissivitat amb aquest tipus de grupuscles té com a conseqüència el seu creixement i normalització social, situacions que la Crida no està disposada a permetre i que espera que faci reaccionar la Generalitat i al cos de Mossos d'Esquadra.

Foto: Oriol Ferran