La Crida per Sabadell afirma que el PSC no compleix les mocions aprovades al Ple de Sabadell de tot el mandat.


La formació ha presentat una estadística de les mocions aprovades durant tot el mandat i ha denunciat que el govern vol obviar les aprovacions del #Ple intencionadament.


Durant una roda de premsa celebrada aquest divendres a l’Ajuntament, les regidores Nani Valero i Aurora Murillo han exposat els múltiples incompliments que el govern està duent a terme en matèria de mocions aprovades al #Ple de Sabadell.


“Farà quatre anys que governen i no poden obviar la seva responsabilitat. Si el ple, amb majoria de vots, aprova que Sabadell necessita alguna acció, encara que al govern no li agradi l’ha de respectar. Sabadell no és del PSC, és de les veïnes que van decidir la composició del consistori.” Explica la portaveu i alcaldable Nani Valero. 


Gràfica Crida Mocions


 


La formació ha detallat algunes de les moltes mocions presentades per la Crida en les que no s’ha volgut treballar tot i que estiguessin aprovades i la situació ho requerís de manera immediata. Per exemple, la moció aprovada fa tres anys en què es decidia que l’Ajuntament de Sabadell se sumaria als molts municipis que formaven part de l’AMEP amb l’objectiu de defensar i impulsar la titularitat i la gestió de l’energia elèctrica no s’ha executat.


“Com que el PSC no es volia sumar, perquè no és el seu model, han decidit que l’opinió majoritària del ple no serveix i donant llargues estem, tres anys després, sense haver-nos adherit als municipis mobilitzats per l’energia pública. Es tracta d’una visió partidista del que necessita Sabadell.” Opina l’alcaldable Nani Valero.


Com aquest exemple, la formació n’ha citat d’altres, aprovats pel Ple amb una majoria important, però que, com que no formen part de les polítiques del PSC, el govern de la ciutat ha decidit no aplicar-les tot i que el Ple ho hagués aprovat. Alguns dels exemples citats són l’impuls d’un servei d’odontologia municipal a l’abast de tothom, la promoció de l'horta urbana o la promoció de l’habitatge cooperatiu. 


Un dels exemples més flagrants és el de la moció que la Crida va presentar fa dos anys per tal d’Adequar i millorar el parc fluvial del Ripoll de Sabadell, on fèiem valdre el Pla de recuperació integral del riu Ripoll. 


“Havent-hi les eines, la planificació ja feta, i part dels fons europeus, el govern del PSC ha decidit que el seu projecte per al Ripoll és posar una piscina d’onades en comptes de destinar recursos a donar un nou impuls al riu i integrar-lo a la ciutat. Aquesta és la seva política, trinxar el territori en benefici d’uns pocs.” Conclou Valero.


Per finalitzar, la regidora Aurora Murillo i número 4 de les llistes de la Crida per Sabadell a les eleccions del 2023, ha explicat, fent servir una gràfica, les mocions presentades per la Crida per Sabadell durant tot el mandat.


“Som un equip molt propositiu i volem que passin coses a Sabadell. De fet, el nostre model de ciutat és el que s’està veient ara, ja que allò que van inaugurant, promocions d’habitatge, zones infantils, pla de l’arbrat, pacificació de carrers..., ve tot del mandat anterior. Ja ens explicaran, a part de trinxar el ver, quin és el seu model, després de quatre anys.” Explica Murillo


Gràfica Crida Mocions Categories


La regidora ha explicat que la Crida per Sabadell ha presentat 28 mocions al Ple durant aquest mandat fins al dia d'avui, “som el partit polític que més mocions ha presentat”. El número d’aprovades en tot el mandat és de 26, tot i que la regidora insisteix en el fet que “el compliment de les mocions ha sigut mínim, el PSC no vol aplicar allò que s’aprova al Ple ja sigui presentat per un partit com per una entitat veïnal”.