El regidor Oriol Rifer explica que fa temps que es demana a l’ajuntament ampliar les actuacions per la pràctica de l’esport tant a equipaments municipals com a l’espai públic


La Crida per Sabadell ha presentat aquest matí la seva moció pel mes de març per promoure l’esport. La moció té una intenció doble, per una banda, denunciar l’incompliment de la moció ja presentada per la formació fa un any, d’altra banda, demanar actuacions reals a la ciutat per garantir la pràctica de l’esport accessible per a tothom.


El regidor de la Crida Oriol Rifer ha explicat que el context de mercantilització de l’oci afecta  les persones amb menys recursos i l’Ajuntament ha de vetllar per afavorir l’accés universal a la pràctica esportiva amb motius de salut però també de generar espais de socialització veïnal.


“Considerem imprescindible fomentar, facilitar i garantir la pràctica de l’esport per a tothom a partir de mesures que millorin i ampliïn l’oferta de possibilitats d’accés públic a recursos per a l’activitat física.” Explica Rifer.


La moció que presenta la formació consta de cinc punts, però alguns d’ells ja s’havien demanat a la moció presentada el maig de l’any passat i aprovada, per aquest motiu denuncien que “no s’ha volgut avançar en el tema”. 


Els acords demanen un mapa d’equipaments esportius per millorar la informació a les veïnes, una campanya de promoció de l’esport al carrer, la senyalització d’un circuit de senderisme, la millora d’equipaments a l’espai públic i espais amb ombra al voltant dels equipaments esportius en plena situació d’emergència climàtica.


“Moltes entitats esportives han treballat en aquests punts i els tenen ben clars. Des de l’ajuntament s’hauria de tenir en compte l’experiència de les que treballen en la pràctica de l’esport per fer-lo accessible a tothom.” Conclou Oriol Rifer.


El portaveu de la Crida ha focalitzat en la necessitat d’equipaments públics accessibles a tothom, no només a unes poques, i elements al carrer, per tal de garantir la socialització veïnal mitjançant la pràctica de l’esport.