La formació exigeix al PSC que actuï responsablement davant d’un contracte que ells van adjudicar i del que tots els serveis jurídics conclouen irregularitats.

 

Ahir mateix el govern del PSC demanava a la Crida que no pressionés als serveis tècnics i jurídics de la casa per portar el contracte de residus de la ciutat a revisió. 

La Crida per Sabadell recorda al PSC que és el govern qui ha de respondre, i que   són els mateixos tècnics i serveis jurídics de la casa els que fa gairebé un any que demanen al govern del PSC que compleixi amb la llei i porti el contracte a revisió d’ofici.

 

La formació acusa el PSC d’amagar aquests informes jurídics fins que ja no ha pogut fer-ho més. Han dilatat en el temps la situació i així han beneficiat a l’empresa, que recordem, es troba en el punt de mira de la peça 28 del cas Mercuri.

“Va ser el mateix partit que governa ara, el PSC, que fa més d’una dècada va aprovar aquest contracte amb totes les irregularitats que apareixen als informes jurídics, així que la pressió de què parlen és aquella que la llei els exigeix a ells com a responsables i no als treballadors.” Aclareix el regidor Lluís Perarnau.

 

El govern del PSC i Junts fa dos anys que dilaten aquesta decisió de portar al Ple la revisió d’ofici del contracte de residus, tot i que els diferents informes jurídics de l’Ajuntament des de fa un any els hi expliquen la seva obligació de fer-ho.

Si no arriba a ser per què la Crida presenta un contenciós administratiu per obligar-los a complir la llei aquests informes encara estarien al calaix, i el PSC estaria incomplint, novament amb la seva responsabilitat de defensar els interessos de la ciutat per sobre dels de qualsevol empresa.

Existeixen informes jurídics que apunten des de fa anys al fet que el contracte és nul, però d'ençà que torna a governar el PSC no s’ha tornat a plantejar  portar-ho a revisió. “Busquen acusar a la Crida constantment de les conseqüències de la nul·litat del contracte, quan els únics responsables són els que van adjudicar-lo irregularment i que ara intenten amagar el seu nyap.” 

 

“El govern del PSC i Junts està més ocupat en ajudar a l’empresa o acusar a la Crida que en esmenar els  seus errors i treballar en el que toca ara, que és garantir  la seguretat de les treballadores del servei públic i la neteja de la ciutat.” Conclou el regidor Lluís Perarnau.