La Crida celebra la decisió de la Generalitat de deixar d'afavorir el sector privat en l'àmbit de la sanitat  i considera imprescindible aturar les derivacions de centres públics cap a centres privats

sanitatDes de la Crida es recorda que durant l'any 2015, dels 12.000 trasllats de pacients a hospitals privats que hi va haver, la meitat van ser a centres del Grupo Hospitalario Quirón. La fi de les derivacions a centres privats ha estat una reclamació àmpliament compartida per multitud de plataformes i marees en defensa de la salut pública i, des de la Crida, celebrem que s'hagi pres la decisió de no seguir afavorint el sector privat.

Alhora, davant l'anunci del Grupo Hospitalario Quirón que acomiadarà a 109 treballadores i treballadors, la Crida defensa fermament que un grup amb vuit centres entre el Vallès i Barcelona i amb una facturació, l'any 2015, de 2.200 milions d'euros no pot excusar-se en la rescissió de les derivacions de centres públics cap a privats per eludir les seves responsabilitats vers els treballadors i treballadores del seu centre. La Crida considera que aquest anunci de l'empresa mostra un nou cas de manca d'ètica empresarial i responsabilitat social, i un nou intent d'aprofitar-se del mal ús que s'ha fet dels serveis públics per tal d'augmentar els seus beneficis.

Així, des de la Crida donarem suport a totes les mobilitzacions de les treballadores i treballadors contra la decisió d'aquesta empresa i demanem la creació d'un front de pressió i mobilització comú que inclogui l'àmbit polític i social contra Quiron i en defensa dels serveis públics, fins que l'empresa rectifiqui en la seva decisió i aturi els acomiadaments.

Finalment, des de la Crida considerem imprescindible ampliar les places laborals així com a la infraestructura de l'Hospital Taulí i a la resta de centres sanitaris públics per tal de poder millorar el servei públic. De la mateixa manera, donem suport total a les mobilitzacions de les treballadores i treballadors del Taulí en defensa de la sanitat pública i per la reversió de totes les retallades patides en els darrers anys.