La formació veu en la substitució del Tresorer la voluntat del govern de tenir més incidència en expedients clau

La precipitació amb què el Tresorer municipal ha preferit deixar la ciutat, la tardança en la comunicació per part del govern i el nomenament en el seu lloc d’una persona que té la condició d’investigat aixeca sospites.

Tot just dijous de la setmana passada se’ns comunicà extraoficialment que el Tresorer de la corporació marxava en comissió de serveis a fer d’Interventor a un altre municipi. El canvi de destinació tindria lloc en menys d’una setmana i li quedaven tot just dues jornades laborals. 

Aquesta informació es confirma oficialment per part de l’Alcaldessa Marta Farrés aquest dilluns a la Junta de Govern Local, conjuntament amb una proposta de substitució accidental totalment precipitada i poc adient al parer de la Crida per Sabadell.

La Crida dubta que la substitució del tresorer es pugui fer efectiva en tan poc temps garantint el traspàs i sobretot tenint en compte la resolució d’expedients que tenia damunt la taula. Cal tenir en compte que des de fa més de 6 mesos el tresorer té pendent de resoldre  la sol·licitud de fraccionament de pagament de les liquidacions del 2015 i 2016 per part de SMATSA. Tal com ha afirmat la regidora de la Crida Anna Lara “Tot plegat és molt precipitat, i ens fa arrufar el nas.” 

La persona proposada pel govern per ocupar aquest càrrec, que té com a missió dirigir i gestionar els recursos financers de l’Ajuntament de Sabadell, és el Sr. Josep Abellán,  un funcionari de carrera que ocupa un càrrec de lliure disposició, és a dir, que compta amb la confiança del govern actual de la ciutat. El funcionari municipal que ja era responsable de la recaptació municipal durant el govern Bustos, està sent investigat en el Cas Mercuri per presumpte tràfic d’influències.

La Crida entén que la seva situació d’investigat en la peça 21, que té a veure precisament amb un expedient de recaptació, és èticament incompatible amb el càrrec de Tresorer i per això hem demanat avui mateix a la Comissió de Transparència que la Comissió d’ètica pública emeti un dictamen sobre el compliment del Codi Ètic dels Alts càrrecs de l’Ajuntament en el seu nomenament. “La Comissió d’ètica pública ha de resoldre qualsevol dubte davant d’un nomenament accidental d’un càrrec tan determinant com el del Tresorer” conclou Anna Lara.