Iniciarà una campanya assenyalant a totes aquells bancs i entitats financeres que no aturin immediatament tots els desnonaments i desallotjaments de famílies sense recursos

151002 RP Crida declara enemigues de la ciutat entitats financeres que segueixen desnonantLa Crida per Sabadell, en coherència amb el compromís polític adquirit en el seu programa electoral, i donada la situació d’extrema emergència social i habitacional que pateix Sabadell, declara enemigues de la ciutat a totes les entitats financeres que, a dia d’avui, encara segueixen desnonant famílies sense recursos. Des de la Crida, com sempre hem fet, volem explicitar alguns dels límits amb els que topen les institucions a l’hora de dur a terme polítiques de ruptura i transformació social per estar segrestades, en molts casos, pels interessos del mercat. Per aquest motiu, i sense voler defugir les responsabilitats que tenim com a integrants del Govern, creiem imprescindible denunciar públicament els culpables de la situació de misèria i exclusió social en la que viuen milers de famílies de la nostra ciutat; bancs i entitats financeres que mitjançant l’acumulació per despossessió de les nostres classes populars s’estan enriquint a costa del patiment de bona part de la nostra ciutadania i que a partir d’actituds mafioses i despòtiques estan impedint el dret a l’accés a un habitatge digne per tothom.

Un dret social bàsic com l’habitatge no pot estar mai al servei dels interessos i beneficis del Capital, sinó que ha de ser recuperat de les urpes del Mercat per posar-lo al servei de les necessitats de la gent. Cal acabar amb el poder d’institucions privades sense cap mena de control democràtic ni d’interessos socials, com són les entitats financeres, per retornar-lo a la ciutadania i a les institucions públiques. És intolerable que mentre a Sabadell hi ha més de deu mil habitatges buits, la majoria en mans de bancs i entitats financeres, milers de famílies no tinguin garantit el seu dret a un habitatge digne. És inacceptable que mentre una entitat com el BBVA augmenta els seus beneficis en un 25’7% respecte l’any 2013, situant-se en la xifra de 2.618 milions d’euros de benefici l’any 2014, milers de famílies sabadellenques es trobin en una situació de pobresa i exclusió social, sense poder accedir a un habitatge, o siguin expulsades de casa seva, ni fer front al pagament dels subministraments bàsics i de la seva alimentació.

Des de la Crida no permetrem que el BBVA, l’entitat amb un major nombre de processos d’execucions hipotecàries en curs de la ciutat , ni cap de les altres entitats financeres que operen a Sabadell segueixin fent negoci a costa de la nostra misèria, i menys mentre mantenen la seva nul·la voluntat de diàleg i de trobar solucions assequibles per les famílies afectades. És per aquest motiu que les titllem d’enemigues de la ciutat i de la nostra població i que anunciem l’inici d’una campanya de denúncia i assenyalament públic mentre es mantingui aquesta situació i no es compleixin les demandes de mínims que a continuació enunciem:

1. Que totes les entitats financeres de la ciutat compleixin la seva obligació, establerta legalment en l’aprovació al Parlament de Catalunya de la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica, d’aturar immediatament tots els processos de desnonaments de famílies sense recursos. Que compleixin, per tant, la legalitat vigent.

2. Que aturin també tots els desallotjaments i els processos d’usurpació de les famílies que s’han vist obligades a ocupar un dels seus pisos buits per garantir el seu dret a l’habitatge i que es regularitzi a aquestes famílies mitjançant un lloguer social que en cap cas pot sobrepassar el 30% dels seus ingressos.

3. Cessió del seu estoc d’immobles buits i a mercè de l’especulació a les administracions públiques per a destinar-los a ampliar l’insuficient parc públic d’habitatge social i a pisos d’emergència.

4. Cancel·lació immediata de tots els deutes hipotecaris, ja siguin en forma de dació en pagament o de condonació, a les famílies deutores de bona fe, és a dir, a famílies i persones sense recursos.

Des de la Crida per Sabadell, animem a tota la ciutadania sabadellenca i a tots els actors polítics i socials de Sabadell a sumar-se a aquesta campanya d’assenyalament i denúncia que iniciarem els propers dies i instem a seguir amb la organització popular i la desobediència com a instruments imprescindibles per fer front a aquesta situació.