El passat dilluns 14 després de fer-se pública la sentència del judici del procés dictada pel Tribunal Suprem, el poble Català va començar a convocar-se al carrer en diverses mostres de manifestacions per tal de fer públic el seu rebuig a la gran injustícia que s'estava consumant.

Durant tot el dia, tant de dilluns com de dimarts, va haver-hi mostres de força de la ciutadania pacífica i reivindicativa que no només volia enviar el seu suport a les condemnades, sinó que denunciava que l'Estat opressor i impositiu volia silenciar qualsevol de les activitats socials, amb aquesta condemna.

Ahir al vespre, com està passant aquests dies, es va convocar una manifestació a Sabadell per comunicar a les forces de seguretat de l'Estat, que han ocupat el País volent generar tensió i por, que no les volem aquí, que som un poble de pau.

Denunciem les càrregues desproporcionades a les persones que hi havia. La repressió viscuda ahir, i abans-d'ahir i totes les vegades que així sigui, tant a Sabadell, com a la resta de ciutats del territori, és intolerable! Els molesta que no tinguem por i volen fer-nos-la conèixer a la força, reprimint-nos i atonyinant-nos.

Lamentem que des de l'Ajuntament de la ciutat no s'estigui a l'alçada de les circumstàncies, novament. Comprant el discurs incendiari de la violència dels manifestants, el govern d'aquesta ciutat juntament amb la dreta més reaccionaria, s'està dedicant a pervertir la realitat dels fets, realitat que si haguessin estat tots aquests dies, i els que vindran, al costat de la ciutadania, coneixerien i no se l'haurien d'inventar.

Lamentem també que no hi hagi consens al nostre Ajuntament per poder fer un comunicat conjunt exposant el nostre suport a les condemnades, però que en canvi sí que s'hagi fet ràpidament un comunicat públic criminalitzant les manifestacions en comptes de la brutalitat policial que va provocar tensions fins a altes hores de la nit.

Òbviament, rebutgem la violència, per això demanem explicacions als cossos de seguretat de les càrregues a les portes de l'hospital de la ciutat, de la utilització de boles foam indiscriminadament, de l'assetjament a la ciutadania des de la mateixa tarda passejant pels carrers de la nostra ciutat com si estigués ocupada. Totes les imatges que hem vist presencialment, no només no han servit per contenir als manifestants, sinó que mostren un abús d'autoritat que posa en perill la ciutadania.

Per últim, volem recordar que avui, novament de manera pacífica, el nostre país està fent una demostració de força i de dignitat amb les marxes per la llibertat, que passaran per Sabadell, que sempre ha estat ciutat d'acollida, però que aquesta vegada no ha sigut així.

Exigim responsabilitat política al govern d'aquesta ciutat, que s'està dedicant juntament amb d'altres forces polítiques a fer discursos excloents i tensionadors, i sobredimensionar per tal de criminalitzar tot un poble. Recordem que és responsabilitat del govern de la ciutat mantenir-la segura, i està clar que el camí no és exercir aquest tipus d'actuacions policials i respostes polítiques.