La proposta inicial de Pressupost del 2016 presentada divendres passat pel Govern es centra en fer front a la situació d’emergència social i en donar respostes a les necessitats materials de la ciutadania

[gallery columns="4" ids="2708,2710,2709,2711"]

El Govern municipal va presentar aquest passat divendres en roda de premsa la proposta inicial del Pressupost de l’any 2016, que tindrà un increment de 10.600.000 euros respecte al de l’anterior equip de govern gràcies a la millora de l’eficiència en la recaptació municipal. La Crida per Sabadell considera que aquests pressupost és una porta oberta a la transformació social ja que les seves línies estratègiques bàsiques són fer front a la situació d’emergència social que viu Sabadell i donar respostes efectives a les necessitats materials de la ciutadania, així com fer una ciutat urbanísticament digna per les seves veïnes i recuperar el lideratge perdut en els anys dels governs de Bustos. El Pressupost total del 2016 serà de 182.298.040 milions d’euros respecte els 171. 616.000 milions del Pressupost de l’any passat aprovat per l’anterior govern socialista.

 

Lluís Perarnau, portaveu de la Crida per Sabadell, s’ha mostrat satisfet amb la proposta del nou Pressupost i ha celebrat que “tal i com reclama el programa polític de la nostra organització, la línia estratègica bàsica d’aquest sigui fer front a les necessitats materials i socials de les persones de la nostra ciutat”. Per Perarnau aquest Pressupost és “un canvi total de paradigma polític, en el que s’abandonen les grans inversions en obres faraòniques i polítiques d’aparador i es prioritza per fi un pla de xoc contra l’emergència social que viu bona part de la ciutadania”. El Govern municipal preveu destinar 13’9 milions d’euros a l’establiment d’aquest pla de xoc i 14 milions a un Pla d’Èxit educatiu per garantir la justícia social i la cohesió social i territorial a Sabadell. El Pressupost contempla destinar, així, un total de 39’4 milions d’euros per fer front a les necessitats socials de les persones en situació de vulnerabilitat o exclusió, d’aquests, 2’8 milions seran per habitatge social i lluita contra la pobresa energètica.

 

La Crida per Sabadell també mostra la seva voluntat que el Pressupost de l’any vinent compti amb un procés participatiu en el que sabadellencs i sabadellenques puguin decidir les prioritats i les necessitats d’inversió i despesa, així com que es destinin partides importants a projectes d’auoorganització social i empoderament popular, en el marc del que representen les línies polítiques bàsiques de l’organització rupturista juntament a aquesta lluita contra l’emergència social.