L’organització considera imprescindible utilitzar totes les armes legals i polítiques per forçar a les entitats financeres a cedir els seus pisos buits per fer front a l’emergència habitacional

CgUuFO2W4AEMhELLa Crida per Sabadell celebra que l’Ajuntament de Sabadell s’hagi compromès a desplegar a fons la llei 24/2015 i que hagi establert les condicions a les entitats financeres per la cessió obligatòria d’habitatges buits, tal i com estableix un dels punts d’aquesta llei. El regidor d’habitatge de la Crida, Maties Serracant, va anunciar aquest passat dilluns en roda de premsa aquest compromís del govern local advertint que “aquesta llei és una conquesta de les lluites populars i cal desplegar-la i defensar-la aferrissadament per tal de fer front a la situació d’exclusió residencial que pateixen moltes famílies de la nostra ciutat”. Serracant també va presentar públicament els dos convenis que ja s’han fet arribar a totes les entitats financeres que operen a la ciutat, un de cessió obligatòria d’habitatges buits i un altre de regularització de les ocupacions de persones en situació d’exclusió social. En aquest sentit, Serracant va criticar que amb altres convenis com el que ha signat l’Ajuntament de Barcelona les entitats hi surten guanyant i va afirmar que “nosaltres no repagarem als bancs per una cessió que és obligatòria per llei”. El regidor de la Crida va explicar que les entitats tenen un marge d’un mes per a adherir-se als convenis i que en cas contrari l’Ajuntament iniciarà processos sancionadors i cessions forçoses dels seus habitatges buits.

Maties Serracant també va recordar que tots els habitatges buits que cedeixin les entitats financeres han d’estar en condicions d’habitabilitat i que, en cas que no ho estiguin, les mateixes entitats tindran un límit de dos mesos per fer-se càrrec de les rehabilitacions. Finalment, Serracant, va destacar que “l’Ajuntament de Sabadell és el primer que fa un pas d’aquestes característiques per desplegar la llei 24/2015 i no farem ni un pas enrere ni amb aquest desplegament ni amb els convenis malgrat el que acabi dictant el Tribunal Constitucional al respecte”. Per la seva banda, Lluís Perarnau, portaveu de la Crida per Sabadell, ha afirmat que “la lluita contra els desnonaments, contra l’exclusió residencial i contra l’emergència social que patim les classes populars de la ciutat és la nostra màxima prioritat política, tan a nivell institucional com des de l’organització a peu de carrer”. Per Perarnau “és imprescindible utilitzar totes les armes legals i polítiques per forçar a les entitats financeres a cedir l’estoc de pisos buits que estan acumulant per tal de fer front a l’emergència habitacional que es viu a Sabadell”.