Els 4 milions d’euros de romanent del pressupost que s’havien de destinar a pagar el deute amb la banca, s’invertiran en cobrir les necessitats més urgents de l’Hospital Taulí

Comin Juli TaulíLa Crida considera que l'anunci del govern municipal de destinar els 4 milions de romanent del pressupost a inversions per millorar la sanitat pública i no al pagament del deute com es pretén des del govern espanyol, va en la línia correcta de prioritzar l’emergència social per sobre dels drets de les grans riqueses. La Crida vol manifestar la seva satisfacció per l’anunci de l’Ajuntament de Sabadell però alhora vol donar un toc d'atenció per la situació de la Generalitat respecte a les inversions previstes i promeses, des de fa anys, en l'àmbit de la sanitat pública a la nostra comarca, i en general sobre el deute de 20 milions d'euros que té amb l'Ajuntament i que es veurà ampliat fins a més de 24 milions.

Així doncs, la Crida exigeix a la Generalitat que esclareixi en quina situació està aquest deute, quines previsions de retorn té, quines amortitzacions preveu realitzar i en quins terminis. Pel que fa al cas concret de les inversions al Parc Taulí i a l'avançament econòmic que ha de fer l'Ajuntament de Sabadell per la manca d'inversions i de compliment de compromisos per part de la Generalitat cal que aquesta també aclareix quines actuacions i compromisos hi realitzaran, quin pressupost tenen previst destinar-hi i quan es retornarà a l'Ajuntament de Sabadell.

La Crida vol destacar també la necessitat de compromisos ferms per part de la Generalitat davant la manca de credibilitat que aquesta té mentre va utilitzant diners dels consistoris per realitzar inversions completament imprescindibles i alhora va malbaratant els recursos propis en despeses com escoles privades que segreguen per gènere, el Circuit de Catalunya o continuar pagant més de 200 milions d'euros anuals a la Caixa en peatges a l'ombra.

Finalment, la Crida també destaca que cal seguir cercant els recursos municipals necessaris per destinar-los a altres inversions tan importants com l'àmbit sanitari com per exemple la restauració de pisos públics que puguin ser utilitzats en casos d’emergència habitacional, o la recuperació dels plans de barris. Part d'aquests recursos podrien sortir del retorn del deute per part de la Generalitat i per tant és urgent i necessari que des de l'Ajuntament s'exigeixi a la Generalitat aquest retorn amb la màxima celeritat possible.

 

Cap treballadora de la Clínica Vallès al carrer

Per altra banda, s’ha anunciat que l’aturada de la derivació d’activitat de la Clínica Vallès no deixarà cap treballadora al carrer ja que la sanitat pública absorbirà 65 de les seves treballadores i la resta continuaran al seu lloc de feina a la mateixa clínica. Des de la Crida celebrem l’aposta per la fi de les derivacions de serveis a empreses privada i que això es faci de forma compatible amb garantir els llocs de feina dels treballadors i treballadores i la millora de les condicions laborals.