L’organització considera que la mesura és coherent amb l’aposta per un nou model policial de proximitat

cotxe municipalEn el marc de la implantació del nou model de Policia basat en la proximitat, el Govern de la ciutat està treballant en una reorganització del servei amb l’objectiu de fer una distribució més racional dels efectius i instaurar una política de seguretat ciutadana més social i comunitària.

 

En la línia del model policial que sempre ha defensat la Crida “celebrem que des de Govern es facin els canvis necessaris i pertinents per tal de poder implantar un canvi de model real”, ha expressat Lluís Perarnau, portaveu de la Crida. La reorganització permetrà augmentar la presència dels agents de la Policia Municipal als carrers de la ciutat durant les hores diürnes que és quan cal realitzar les tasques de prevenció, diàleg i convivència amb la comunitat.

 

Una part d’aquest nou model passa, així, per la reestructuració del servei de manera que, dels 14 efectius actuals durant el dia, es podrà passar a 28, redistribuint els efectius redimensionats que en aquests moments hi ha al torn de nit. La redistribució situarà també Sabadell en una ràtio equiparable a la resta de ciutats de similars característiques on, durant la nit, compten entre 4 i 5 patrulles –davant les 8 actuals- que se sumaran, alhora, a les dotacions del servei efectuat pels Mossos d’esquadra. La reorganització del servei vindrà reforçada igualment amb la incorporació de nous agents.

 

D’altra banda, amb aquesta mesura es dóna també resposta a les demandes recollides des de diferents associacions de veïns que, al llarg de les darreres setmanes i a través de diverses reunions amb l’Ajuntament de Sabadell, han mostrat en pro d’afavorir la convivència ciutadana amb més presència policial al territori.

 

“És lògic que hi hagi reticències als canvis, però no podem seguir perpetuant situacions de privilegis laborals provinents del model policial implementat durant el mandat bustista”, ha afegit Perarnau.