La formació aposta per una policia de proximitat enfront un model repressiu

L'equip de govern format per la Crida per Sabadell i ERC va instar a la direcció de la policia municipal de Sabadell a suprimir la Unitat de Suport i Recolzament (USR), fent-se efectiva l'ordre el darrer 27 de setembre.

La unitat d'antidisturbis, segons la Crida, es caracteritza pel seu caràcter marcadament reactiu i no té cabuda dins la seva aposta per un nou model integrat de policia municipal. Lluís Perarnau, portaveu de l'organització, apunta que “aquest cos s'ha caracteritzat per l'opacitat dins de les seves actuacions, que en molts casos han estat desmesurades i encobertes per l'antic equip de govern del PSC”. D'altra banda afegeix que la Crida aposta per “desenvolupar una política de seguretat ciutadana que vagi a les arrels dels problemes i sigui capaç de resoldre'ls sempre evitant solucions autoritàries i repressives”.

Aquesta resolució es suma a la supressió de les unitats especials de la Policia Municipal que ja es va fer el mes de juliol i fa efectiu un dels compromisos proposats per la Crida que les formacions que conformen l'actual govern municipal van signar dins de l' ‘Acord per a un nou govern a Sabadell’.

La USR, actor responsable del 'Cas Bemba'

240913-BembaDurant la matinada del 28 de setembre de 2003 el cos de la Unitat Especial de la Policia Municipal (antiga USR) va fer la seva primera intervenció amb material antiavalots a Sabadell. L'operació va rebre el nom de 'Cas Bemba' i es va resoldre amb 11 detencions i imputacions de joves de la ciutat.

Tot i que l'antic govern del PSC, responsable de donar l'ordre per l'actuació dels agents, defensa que es va tractar d'una operació per evitar l'alteració de l'ordre públic, durant els darrers dotze anys diverses entitats de la ciutat han desmuntat la versió oficial demostrant que l'actuació va ser desmesurada i amb un caràcter marcadament polític en contra d'un moviment associatiu juvenil. El dia d'avui el cas segueix obert i en aquest context Perarnau afirma que “la Crida manté la seva solidaritat amb els i les joves detingudes al cas Bemba i exigim la seva total absolució”.