També considera imprescindible deixar sense efecte el conveni en què l'Ajuntament ha d'indemnitzar a l'estat per recuperar uns terrenys que són municipals

150515 RP Acció Caserna 1Arran de l’aprovació al darrer Ple municipal de la moció per posar a disposició de la ciutat els 32 pisos de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil destinant-los a habitatges socials municipals per a joves, la Crida per Sabadell aposta per a que aquests puguin ser gestionats de forma cooperativa o comunitària. L’organització rupturista sempre ha defensat que aquest espai abandonat des de fa més de 8 anys s’ha de destinar immediatament a un ús social per ajudar a fer front la situació d’emergència residencial que pateix Sabadell. En la seva intervenció al Ple defensant la moció presentada per CiU, Maties Serracant, regidor de la Crida i Tinent d’Alcalde de Territori i Sostenibilitat, va remarcar que era imprescindible “una posició conjunta per tal de deixar sense efecte el conveni en què l’Ajuntament ha d’indemnitzar al Ministeri de l’Interior per a recuperar uns terrenys i equipaments que són de propietat municipal”. Serracant, en nom de la Crida va celebrar que CiU i altres grups municipals “es sumessin a una reivindicació que l’Entesa per Sabadell ja feia anys que havia traslladat al Ple municipal”.

La Crida celebra que la moció s’aprovés amb el vot favorable de tots els grups municipals exceptuant l’abstenció del PSC, però creu que no s'avalua tot el potencial d'aquest espai vinculant-lo únicament a una concepció de mera gestió des de l’administració local. Segons la Crida la manera de poder combatre l’emergència residencial i social no només ha de venir des de l’Ajuntament, sinó facilitant processos provinents de l’organització popular i promovent la participació ciutadana. Més en el cas d’un barri com el de la Creu Alta amb un ampli i potent teixit associatiu i veïnal, que ja ha demostrat amb altres projectes la seva capacitat per impulsar i desenvolupar reptes populars col·lectius d’aquestes característiques.

En el cas de l’antiga Caserna de la Guarda Civil, es tracta de 32 habitatges que necessiten una rehabilitació per poder fer-ne ús. Tant els habitatges com els espais que formen part d’aquest complex pertanyen a la ciutat, per tant, és imprescindible que el procés de transformació d’aquests espais esdevingui col·lectiu i popular. Tant o més si analitzem que els motius que van impulsar a la creació de la caserna el primer quart del segle passat van ser el de oferir-los a la Guàrdia Civil per reprimir la combativitat del moviment obrer local.

La Crida per Sabadell insta al govern de la ciutat a combatre l’emergència social amb tots els recursos de què disposi, però no nomes amb una mera gestió assistencialista sinó impulsant i donant suport a propostes populars de transversalitat en tots els àmbits, i de desmercantilització de l’habitatge com la masoveria urbana i projectes cooperatius o comunitaris.