Després del Ple d’investidura la Crida i ERC van considerar necessari reempendre de manera immediata el diàleg amb Unitat pel Canvi. L’objectiu era que poguessin formar part del nou govern d’esquerres quan es presentés el cartipàs de l’executiu local. Després de més de dues setmanes de treball conjunt, l’acord a 3 bandes no ha estat possible i davant d’aquest nou escenari la Crida per Sabadell vol fer públiques les següents consideracions:

  • La Crida aposta per iniciar des del govern, com ja està passant al carrer, un procés transformador que capgiri la situació que viu la ciutat i on s’empoderi la ciutadania.

  • Per fer posible aquest procés transformador caldrà la implicació activa de les classes populars i els moviments socials.

  • L’acord programàtic del que s’ha dotat el govern permetrà iniciar processos d’empoderament col·lectiu i comunitari i avançar en la recuperació de la sobirania popular.

  • La voluntat de la Crida en aquest procés de debat ha estat i continua sent formar un govern fort i estable amb l’objectiu d’aplicar les propostes transformadores de l’acord programàtic.

  • Per tal de facilitar l’entrada d’UxC, ERC i la Crida van acordar retirar de l’acord el punt referent a l’AMI i respectar la rotació de l’alcaldia a 3 bandes.

  • En els darrers dies Unitat pel Canvi ha manifestat que no pot assumir que l’ordre de rotació sigui ERC / UxC / Crida, tal com proposava ERC.

  • Davant la situació provocada per l’expedient disciplinari de la Comissió de Garanties de Podemos, que afecta dos regidors d’Unitat pel Canvi, la Crida va proposar que aquesta formació entrés al govern, però sense la participació de les dues persones expedientades. Aquesta seria una mesura cautelar fins que aquesta qüestió quedés resolta positivament, proposta que UxC ha desestimat.

Davant d’aquesta situació de bloqueig al procés d’acords, la Crida per Sabadell considera que cal avançar en la formació del govern que té el repte i el compromís d’aplicar un programa de mesures socials transformadores per fer front a l’emergència social i acabar definitivament amb l’etapa de 16 anys de Bustisme i mal govern.