Considera obsolet el model d’ocupació del territori i demana un debat que parteixi de zero

 

Maties SerracantLa Crida per Sabadell aposta per capgirar la visió del territori desterrant completament el Quart Cinturó en qualsevol dels seus projectes: ni via de pas, ni cinturó orbital, ni Ronda del Vallès. El Quart Cinturó és una via dissenyada a l’etapa del desarrollisme dels anys 60 i que els diferents governs de l’Estat han anat adaptant sense qüestionar a fons la seva utilitat a l’hora de resoldre les necessitats de la mobilitat comarcal o metropolitana ni el seu encaix al territori.

Amb aquest posicionament la Crida defensa un model de mobilitat respectuós amb el territori, que trenqui la lògica de colonització territorial i aposti per la preservació dels espais lliures, les comunicacions comarcals i per traspassar el pes de les inversions al transport públic, posant l’accent en una xarxa ferroviària potent i competitiva.

Maties Serracant, regidor de la Crida per Sabadell, ha posat de manifest que “cal abordar el debat sobre el model de mobilitat sense hipoteques obsoletes, com el Quart Cinturó, que parteixen d’una visió del territori obsoleta, especulativa i basada únicament en el vehicle privat”.