Després de la notícia del tercer grau concedit pel departament de justícia en contra de les observacions de la junta de tractament de presons, la formació política ha volgut anunciar que treballarà perquè s'aclareixin els dubtes de si es tracta d’una decisió política.


 


Aquesta setmana s’ha publicat la notícia de la concessió del tercer grau a l’exalcalde de Sabadell pel PSC, Manuel Bustos, empresonat per dues condemnes fermes del Cas Mercuri i amb algunes causes obertes encara.


 


Aquest tercer grau ha vingut concedit pel departament de justícia i no per la junta de tractament de presons, que és la que habitualment ho ha de decidir. La junta va desaprovar aquest tercer grau, i tot i les recomanacions i les observacions dels professionals, el departament de justícia, presidit per la consellera Lourdes Ciuró, ha decidit concedir-li, segons sembla ser.


 


Ja coneixem els tractes de favor entre el PSC i Junts en termes polítics, i esperem que no es tracti d’un ús partidista del departament de justícia per part de la consellera, Lourdes Ciuró, a qui ja li coneixem les magnífiques relacions amb el PSC de Sabadell.“ Explica Nani Valero.


 


El fet que el PSC a Sabadell mantingui l’alcaldia i la governabilitat gràcies a l’acord a l’ombra entre Marta Farrés i Lourdes Ciuró fa pensar que sembla poc casual aquesta decisió contra qualsevol recomanació dels professionals.


 


No pararem fins a esclarir els fets i que quedi ben clar com s’hi ha produït. No ens podem permetre que el departament de justícia de la Generalitat prengui decisions  motivades per relacions polítiques i no amb criteris tècnics i socials. Seria un escàndol massa greu inclús per Sabadell, tot i que el PSC ja ens té prou acostumat des de fa anys, i ens ho podem esperar tot.” Conclou Nani Valero, la portaveu del grup municipal, qui assegura que han començat a moure fils per tal d'aclarir els fets.