La formació política s'ha presentat com a alternativa necessària a un model de ciutat promoguda pel mal govern actual contra els drets bàsics i la vida.


Aquest dissabte al vespre la Crida per Sabadell ha realitzat a l'auditori del carrer Lacy el seu acte central de campanya en el que han participat alguns artistes significatius del país, diputats de la CUP i activistes per la defensa de la terra.


L'acte l'ha obert la periodista i humorista Ana Polo amb un monòleg inicial per trencar el gel explicant com "el feminisme provoca encara avui en dia rebuig d'una part important de la societat".


Els diputats de la CUP, Laia Estrada i Xavier Pellicer han participat de l'acte donant suport a la candidatura local animant a la Crida a mantenir-se en l'organització davant de la repressió i les males polítiques que beneficien a les que més tenen.


“La incapacitat i la manca de voluntat política beneficien només a les que més tenen, mentrestant les companyes del 23S o les represaliades per l'1 d'octubre, o les que lluiten pel dret a l'habitatge continuen amb la seva vida penjada d'un fil per lluitar pels drets de la classe treballadora.” Laia Estrada.


“Hi ha alternativa, i per això no volem passar per la política com una forma de vida sinó com una militància per canviar-ho tot. I a Sabadell ho sabem bé.” Xavier Pellicer.


La formació ha remarcat la importància de les lluites col·lectives en la defensa del territori amb els parlaments de l'Isidre Soler, i Maria Gordillo mostrant la lluita del jovent i també l'experiència dels moviments que fa dècades que aturen macroprojectes.


"Mentre hi hagi espai per la Crida hi haurà espai per l'esperança. Perquè no esperem que ningú vingui a salvar-nos, la nostra força col·lectiva, i la vostra, serà la que salvarà a la classe treballadora.” Maria Gordillo.


"Hem d'aturar la destrucció del medi i la natura, per sobreviure. Tenim alternatives que apostem per renaturalitzar la ciutat i per més vida. Ens han declarat la guerra per això la Crida ha de governar. Si voleu més vida, voteu la Crida!" Isidre Soler.


La part final de l'acte s'han dut a terme els parlaments de les candidates Allan Contreras, Oriol Rifer i Anna Lara i finalment de l'alcaldable de la Crida, Nani Valero.


L'Allan Contreras, membre de la crida apartat de la llista per la JEZ fa unes setmanes per racisme institucional, ha explicat que "Volem que la vida dels joves siguin vides dignes, emancipar-nos quan vulguem, un oci alternatiu no mercantilitzat, accedir a l'educació secundària sense problemes. Fer possible l'impossible és guanyar vida, no volem qualsevol vida, sinó una vida digna."


L'Oriol Rifer, tallaret i número 3 de la llista electoral ha posat el focus en les necessitats de Sabadell en termes d'educació per tal de garantir una ciutat inclusiva i amb oportunitats per tothom. "Cal també una educació integral pública i de qualitat per a tota la vida. El dia 28 tenim l'oportunitat de marcar les línies mestres d'una ciutat que mira endavant, però que sobretot, es mira a la seva gent."


La candidata número 2 de la formació, l'Anna Lara ha tancat aquest bloc d'intervencions parlant del lema "no deixar ningú enrere" i "posem la vida al centre" com a eixos principals de la feina col·lectiva de la formació."Hem de posar tota la nostra força, i també l'economia, per sostenir la vida, no la vida per sostenir la productivitat. Per això hem de guanyar sobirania amb una economia local que resolgui necessitats i conscients de la necessitat ecosocial."


Finalment, l'alcaldable de la Crida Nani Valero ha conclòs l'acte amb un discurs en què ha resumit el projecte del partit per transformar Sabadell i s'ha erigit en alternativa real al govern del PSC.“Es venen la ciutat a trossets per mantenir-se aferrats al poder. Fer de Sabadell una eina més en la seva maquinària política i dictada per les especulacions lluny d'aquí”.Valero ha tancat l'acte demanat el vot per la Crida assegurant que són “imprescindibles i decisives per Sabadell" perquè ha dit "ho volem tot i ho farem possible amb vosaltres".


L'acte, que ha començat i acabat amb el lema de campanya, "Més Crida, Més Vida" ha estat presentat per l'actor Jaume Madaula, i amenitzat per la música de l'Anna Tobies i les il·lustracions en directe durant tot l'acte del Ricard Efa. Tots ells han volgut donar el seu suport a la formació a una setmana de les eleccions municipals amb la seva participació en l'acte.